Anne Sverdrup-Thygeson

Erdők - Hogyan kapcsolódunk a fákhoz és huszonötezer másik fajhoz?

hvg könyvek  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  336 oldal

"Az északi mitológiában a világ koncentrikus körökbe szerveződött. Mint a fa évgyűrűi. Ezt a mintázatot az ujjlenyomatunkban is felismerhetjük. Mert az idő, a világ, a fák és mi, emberek, összetartozunk."

A változatos és lenyűgöző erdei ökoszisztéma emberi identitásunk szerves részét képezi. Miközben szükségünk van nyersanyagokra, európai erdőségeinket a veszélyeztetett fajok élőhelyeként, szén-dioxid-raktárként és rekreációs helyszínként is meg kell őriznünk. De vajon feloldható ez az ellentmondás?Anne Sverdrup-Thygeson gazdagon illusztrált, szórakoztató kötetében erre keresi a választ - mind a fajok közötti parányi és lenyűgöző részletekben, mind pedig távlatokban, az üknagypapa növényhatározójától egy kéregdarab alatt élő rovar létezésén át a sok tízezer kilométert felölelő erdei tájakig. A népszerű norvég biológus, a nagy sikerű Terra Insecta és Az élet szövete szerzője, ezúttal az ember és az erdei fajok együttműködését kutatja, alapot kínálva az erdők jelentőségének megértéséhez a mai természeti és éghajlati válságban.


Egyetemi oktató, doktorátusát természetvédelmi biológiából szerezte, a biodiverzitás és a rovarökológia szakértője. Negyedszázada kutatja az erdőket és az öreg fákat lebontó szervezeteket, az ember hatását az ökoszisztémára. Könyvei, mint a Terra Insecta - Miért csodálatosak és nélkülözhetetlenek a rovarok? és Az élet szövete - Hogyan járul hozzá tízmillió faj a fennmaradásunkhoz? számos országban bestsellerré váltak. Lelkes természetjáró és ultramaraton-futó, három gyermek édesanyja.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 200 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 940 Ft

A termék megvásárlásával

494 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó hvg könyvek
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:336
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly680 gr
IllusztrációSZINES FOTÓK
FordítóPatat Bence
IllusztrátorAnne Sverdrup-Thygeson
ISBN9789635654543
Árukód2781952 / 1224363

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 200 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 940 Ft

A termék megvásárlásával

494 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal