Tárnok Balázs

Mire elég egymillió aláírás?

ludovika egyetemi kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű

2017 és 2021 között két olyan európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése zajlott, amelyek célja az Európai Unión belül a nemzeti kisebbségek hatékonyabb védelme, illetve a nemzeti régiók kiemelt figyelemben való részesítése volt. A Minority SafePack és a nemzeti régiókról szóló kezdeményezést együtt több mint kétmillió magyar támogatta aláírásával szerte a Kárpát-medencében, ezzel az Európai Unió részvételi demokráciájának új eszköze is ismertté vált hazánkban és a régióban.
E kötet arra a kérdésre keresi a választ, hogy az európai polgári kezdeményezés alkalmas eszköz lehet-e a nemzeti kisebbségek jogainak európai uniós szintű védelmére, a nemzeti kisebbségek védelmével kapcsolatos uniós jogi keret fejlesztésére, valamint e közösségek érdekeinek előmozdítására.
Az európai polgári kezdeményezés általános bemutatásán túl részletesen elemezzük a Minority SafePack és a nemzeti régiókról szóló kezdeményezések célkitűzéseit és megvalósulását. A szerző e kezdeményezések sikerre viteléből gyakorló jogászként is kivette a részét. Ráadásul eddig sem hazai, sem nemzetközi szinten nem született átfogó munka az európai polgári kezdeményezés kisebbségvédelmi célú felhasználásáról. A könyv célja e hiány pótlása.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 1 889 Ft

A termék megvásárlásával

188 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó ludovika egyetemi kiadó
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi pdf
Formátum PDF EPUB MOBI
Árukód2768606 / 8149637

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 1 889 Ft

A termék megvásárlásával

188 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar