Tari Annamária

Z generáció

tericum kiadó kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  348 oldal

Z generáció. Az Y generáció utáni korosztály. Gyerekek, kamaszok vagy kis felnőttek? Baj van, vagy minden a legnagyobb rendben? A felnőttek nagy része aggódik, mások homokba dugják a fejüket, és örülnek, hogy a gyerek a szobájában ül a számítógép előtt. Van, aki szerint nincs sok értelme generációkra bontani a világot, és nincsenek új problémák, csak rég megszokott jelenségek. Mégis azt látjuk, hogy a kamaszok mozaikszerű érettséget mutatnak, vagyis nagyon is érettek, míg más vonatkozásban még gyerekek. Egyre több agresszív hatás éri őket, egyre gyorsabban nőnek fel. Minden látszat ellenére nincs könnyű gyerekkoruk: értenek sok mindent, de feldolgozni nagyon keveset képesek ebből. A régi értékek, érzelmek és attitűdök folyamatosan változnak. Az Információs Kor és a fogyasztói társadalom hatásait sem kikerülni, sem megváltoztatni nem lehet, mert életünk részei. Ez érzelmileg is rugalmasságot és alkalmazkodást igényel felnőttől és gyerektől egyaránt. Azonban a felnőtteknek feladatuk is van ebben a folyamatban: tudatosan kellene vigyázniuk a Z generációra, megmutatni és átadni a legfontosabb értékeket. Tari Annamária gyakorló pszichológusként összefűzi az okokat és a magyarázatokat, hogy feltáruljon, milyen érzelmek mozgatják a mai világot és benne a kamaszokat. Értelmezésében a társadalom-lélektani és klinikai tapasztalatok segítenek abban, hogy megértsük az online személyiség szerepét, a társas agresszió mértékét, a kognitív folyamatok változásait, valamint a családi-iskolai érzelmi folyamatokat. Megannyi kérdés áll előttünk, amit az élet vet fel, és amire még időben kellene megtalálnunk a válaszokat.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 570 Ft Online ár: 4 342 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 199 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó tericum kiadó kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:348
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly422 gr
ISBN9789639633926
Árukód2223364 / 1079248

Vásárlói értékelések, vélemények

(2 vélemény)
Veronika
2013. 05. 09.

Megérkezett a népszerű klinikai pszichológus, pszichoterapeuta elengedhetetlen tanácsokat és hihetetlen igazságokat tartalmazó pszichológiai könyve! Szerinted mi a különbség az Y, és a mostani Z generáció között? Vajon jó úton haladnak a mai fiatalok? Tari Annamária meghökkentő őszinteséggel rántja le a leplet könyvében a modern kor gyerekeiről és kamaszairól, hogy valódi képet mutatva segítse a felnőtteket problémáik kiküszöbölésében. A Z generációban komoly társadalom-lélektani és klinikai tapasztalatok által ismerhetjük meg a mai világot és a kamaszokat, a valódi okokat, magyarázatok, valamint a különböző érzelmi folyamatok kialakulását

supermario4ever
2016. 03. 14.

Hihetetlen olvasmányos könyv. Tetszik, hogy nem dobálózik különböző pszichológiai szakszavakkal, és Tari Annamária stílusa is közel áll hozzám, így alig tudtam letenni a könyvet. Sok igazság van megfogalmazva benne, de azért adtam csak négy csillagot a könyvre, mert túlzottan "probléma-központú". Túl sokat ír az amúgy reális problémákról, viszont keveset az esetleges javaslatokról és hogy a jelenlegi fiatalság helyzetét hogy érdemes kezelni.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 570 Ft Online ár: 4 342 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Akciós ár: 3 199 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal