Saifedean Ammous

Bitcoin Standard - A központi bankok decentralizált alternatívája

scolar kiadó kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS  |  304 oldal

Miközben a Bitcoin a digitális éra egyik új találmánya, a probléma, amelyre megoldást kínál, egy idős az emberi civilizációval: hogyan továbbítsuk a javakat térben és időben? Ammous elmeséli a pénz történetét: a mészkő és a tengeri kagyló kereskedelmén alapuló kezdetleges megoldásoktól a fémeken, érméken és az aranystandardon át napjaink államadósság-alapú rendszeréig. Megvizsgálja, ezek a javak hogyan juthattak monetáris szerephez, és hogyan vesztették el azt, ami által tiszta képet kaphatunk arról, hogy mi tesz egy pénzt hitelessé.

A stabil alapok lerakása után a szerző áttér a Bitcoin működésének bemutatására. Ez egy decentralizált, elosztott szoftver, amely az áramot és a számítási kapacitást alakítja át egy megkérdőjelezhetetlenül pontos főkönyvvé, és ez lehetővé teszi a harmadik, megbízható fél kiiktatását a rendszerből. A Bitcoinra leginkább úgy tekinthetünk, mint a világ első sikeresen bevezetett digitális készpénzére vagy digitális keményvalutájára. Önműködő és tökéletesen kiszámítható monetáris rendszerének valódi erőssége felhalmozási eszközként és a nagy értékű, nemzetközi, végső elszámolások lebonyolításának eszközeként betöltött szerepe lehet. Miközben a Bitcoin megkérdőjelezi a legszentebb állami monopóliumokat is, a szuverenitás mérlegének nyelvét az egyén javára billenti, és olyan világ lehetőségét kínálja, ahol a pénz teljesen független a politikától, és mozgását nem korlátozzák államhatárok.
A "BITCOIN STANDARD" NÉLKÜLÖZHETETLEN ÚTMUTATÓ A BITCOIN TÖRTÉNELMÉRŐL, TULAJDONSÁGAIRÓL, FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEIRŐL ÉS JÖVŐJÉRŐL

"A Bitcoinnak nincs egy központi tulajdonosa, sem egy felsőbb szerv, amely a sorsáról határozhatna. A Bitcoin a tömegé, a felhasználóké. Emellett a most már több évre visszavezethető múltjával kijelenthető, hogy megállíthatatlanná vált... Puszta jelenléte biztosítja, hogy a mindenkori kormányzat emlékezzen: az utolsó intézmény, amit irányítani tud, azaz a pénz, már nem az ő monopóliuma. Nekünk, a tömegnek ez garanciát nyújt az orwelli jövővel szemben."
Nassim Nicholas Taleb előszavából
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 6 995 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 645 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó scolar kiadó kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:304
BorítóPUHATÁBLÁS
Súly450 gr
IllusztrációDIAGRAMOK
FordítóBedő Máté
ISBN9789635098255
Árukód2775817 / 1220060

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 6 995 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 6 645 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal