A szakácsmesterségnek rövid leírása - Szakácskönyvek, szakácsrepetek a 18-19. századból
attraktor könyvkiadó kft. | 2021 | MAGYAR nyelvű | RAGASZTÓKÖTÖTT | 184 oldal
"Madárlévet - Fonnyaszd meg a madarat, süsd meg; a levében tégy fejér kenyérbélt, tölts bort és ecetet belé, egy csuporban főzd meg, és megszűrjed; hagymát aprón, az almát hosszan metéljed, borsot, sáfrányt, gyömbért s több mézet belé."
"Kövihal - Meleg ecettel önts[d] agyon, vízbe, sóba, ecetbe főzd meg. Petrezselyemlevéllel a tálban hintsd meg. Ha levet akarsz alá csinálni, írós vajat, bort, borsot, vagdalt petrezselyemlevelet végy, és a halt főzd meg benne. Sós vaj is jó. Az apró halak (kárász, fejér kövihal etc.) sóban főzetnek, vagy megrántatnak."
"Töltött tikmony - Lyukaszd meg kétfelől a tikmonyat, fújd ki székét s fejérét, rántsd meg vajban, vagdald apróra petrezselyemlevéllel, hagymával. Azután tégy hozzá tengeriszőlőt, borsot, gyömbért. Verj egynehány nyers tikmonyat közibe, és elegyíts[d] öszve, töltsd meg a héját, és rántsd meg vajban. Csinálj borzsufát alá, bort, ecetet mézzel forralj fel, bors, sáfrány, gyömbér, apró tengeriszőlő."
A termék megvásárlásával
304 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
Kiadó | attraktor könyvkiadó kft. |
---|---|
Kiadás éve | 2021 |
Nyelv | MAGYAR |
Oldalak száma: | 184 |
Borító | RAGASZTÓKÖTÖTT |
Súly | 206 gr |
Sorozat | INTRA HUNGARIAM |
ISBN | 9786156173416 |
Árukód | 2755613 / 1205378 |
Vásárlói értékelések, vélemények
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!
A termék megvásárlásával
304 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes