Robin Wall Kimmerer

Szentperjefonat - Őshonos bölcsesség, tudományos ismeretek és a növények tanítása

pallas athéné könyvkiadó kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  456 oldal

A Hierochloe odorata vagy Anthoxanthum nitens (hétköznapi nevén illatos szentperje) Észak-Amerikában őshonos gyógynövény. Sok bennszülött indián nép szent növényként tiszteli. Jellegzetesen kellemes, édes illatát a kumarin elnevezésű aromás vegyületnek köszönheti.

Robin Wall Kimmerer botanikus, az amerikai őslakos potavatami törzs tagja ebben a kötetében összefonja az indián ősök bölcsességét, a tudományos ismereteket és saját gondolatait, mint egy három szálból álló szentperjefonatot, hogy feltárja az ember és a természet közötti kapcsolat megannyi rétegét.

Kimmerer az ember és a többi élőlény közötti kölcsönösség meglétének fontosságát saját életéből és törzsének szellemi örökségéből származó példákkal és történetekkel illusztrálja. Rávilágít arra, hogy a természeti világ számtalan ajándékkal lát el bennünket, és elgondolkodik azon, vajon hogyan viszonozhatjuk ezeket. Elmélkedik a biológiai sokféleség megfogyatkozásáról és a földdel való kapcsolatunk helyreállításának sürgető szükségességéről, arra bátorítva, hogy ismerjük fel minden élőlény belső értékét, és legyünk természeti javaink tudatos, gondos gazdái.

A szerző lírai hangon, ám egyszerre éleslátó és lényegre törő stílusban érvel egy olyan paradigmaváltás mellett, amelyben az ember a növények tanítását érző szívvel és nyitott elmével fogadja, mint a természettel való fenntarthatóbb kapcsolat alapját.

A kötetet a legismertebb könyves sikerlistákon ismerték el: a New York Times, a Washington Post és az Amazon bestsellere.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 7 699 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 7 314 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pallas athéné könyvkiadó kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:456
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly750 gr
FordítóImre Eszter
ISBN9789635732050
Árukód2773069 / 1217909

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 7 699 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 7 314 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal