Rényi András

A túlélő árnyéka - Az El Kazovszkij-élet/mű

el kazovszkij alapítvány  | 2017  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  362 oldal

Az album a 2015 novemberében (nyolc évvel El Kazovszkij halála után) a Magyar Nemzeti Galériában megnyílt kiálltás anyagát tartalmazza - a tárlatot három hónap alatt több mint harmincezren láttak. A művész hagyatékát kezelő alapítvány kezdeményezésére mintegy négyszáz mű és több száz személyes tárgy került bemutatásra, de akkor nem volt mód dokumentálni a tárlatot. A jelentős közönségsiker abban is kifejezésre jutott, hogy sokan ajánlották fel segítségüket is a katalógushoz.
A kiállítást eleve nem szántuk életmű- vagy emlékkiállításnak, inkább friss, kortársi szempontú újraértelmezésére törekedtünk - heterogén aspektusok egyidejű érvényesítésére, erős állításokon alapuló, feszes válogatásra, hatásos és látványos rendezésre.

A kötet első felében található tanulmányok az életmű egy-egy - a kiállításon is bemutatott - aspektusát dolgozzák fel és számos új ismerettel, adattal és felismeréssel gazdagítják a művészről kialakult képet. A katalógus-rész szorosan követi a tárlat tizenkilenc számozott szekcióból álló szerkezetét. A reprodukciók közé illesztett szöveges kommentárok és El Kazovszkij-idézetek megkönnyítik a labirintus-szerű kiállítótér bejárását. Az utólagos szerkesztésnek köszönhetően nagy számban kerülhettek a katalógusba interieur-képek is, továbbá elérhetővé vált egy olyan újszerű online animációs program is, amely képes az eredeti térélmény valós idejű felidézésére.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
11 390 Ft

A termék megvásárlásával

1 139 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó el kazovszkij alapítvány
Kiadás éve2017
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:362
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly1922 gr
IllusztrációKÉPEKKEL
ISBN9789631278996
Árukód2698769 / 1165639

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
11 390 Ft

A termék megvásárlásával

1 139 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Nényei Pál: Az irodalom visszavág - PetőfiNényei Pál: Az irodalom visszavág - Petőfi