Marc Dubin  |  Paul Murphy

Ciprus

BARANGOLÓ

lingea kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  142 oldal

A közkedvelt Barangoló sorozat új köntösben. Különböző civilizációk (perzsák, rómaiak, törökök és britek) befolyásolták a sziget jelenlegi formáját, de a kitartó, makacs, ám barátságos ciprusiak jelleme változatlan maradt. Úgy tűnik, a helyi lakosok makacs természete az oka annak, hogy a sziget területileg még ma is megosztott. Habár az északi rész is látogatható, a legtöbb turista a görögök lakta déli részt választja. Azoknak, akik nem kívánják átlépni a sziget két részét elválasztó tűzszüneti vonalat, Észak-Ciprus pompás Lusignani-házi és velencei műemlékeket, kitűnő strandokat és vonzóan üres tájakat kínál.

Ciprus az ókorban rézlelőhelyei miatt vált jelentőssé - olyannyira, hogy a fém latin neve (cuprum) a sziget nevéből származik. Napjainkban Ciprus legnagyobb természeti erőforrása az egy évben több mint 300 napon át tartó napsütés.

Útikalauzunkban Ciprust hat részre osztottuk: a főváros, Nicosia és környéke, Lárnaka és a keleti országrész, Limassol és a déli part, a Tróodosz-hegység, Páfosz és a nyugati országrész, Észak-Ciprus. Felsoroljuk a legfontosabb látnivalókat, hogy segítsük az utazás megtervezését, de a vidéki területek is tele vannak rejtett kincsekkel, melyek arra várnak, hogy felfedezzék őket.

Mi az, amit Ciprus nyújtani tud? A turisták nagy része a látnivalók miatt érkezik a szigetre. Kurion és Szalamisz görög és római romjai, gyönyörű római mozaikok Páfoszban, keresztes várkastélyok Kolossiban és a Pentadákliosz csúcsain, valamint bizánci kolostorok és templomok a Tróodosz-hegységben. Ciprus számos természeti szépség országa is. Míg a legnépszerűbb üdülőhelyek strandjai zsúfoltak a sok turistától, a tengerpart nagy része - különösen az Akamaz- és a Karpaz -félszigeteken - csipkézett sziklákra és romantikus öblökre nyújt kilátást. A szárazföld belsejében található a Tróodosz-hegység regényes erdei utacskáival, ahol a kis bizánci templomok elfeledett ékszerként bukkanak elő rejtekhelyükről.

Emellett számos gyakorlati tanácsot is talál az étkezéssel, vásárlással, közlekedéssel, szállással kapcsolatban. A szöveget színes fényképek, térképek, valamint a szálláshelyek és éttermek listája egészíti ki. Az útikönyv egy rövid szótárrészt is tartalmaz, amely segít eligazodni az étlapon. A borító belső lapjain térképek találhatók Ciprusról, Nicosiáról, Limassolról és Páfoszról.

A kiadvány számos érdekes, látogatásra érdemes helyet ajánl az olvasó figyelmébe:

- Nicosia és környéke

- Lárnaka és a keleti országrész

- Limassol és a déli part

- a Tróodosz-hegység

- Páfosz és a nyugati országrész

- Észak-Ciprus
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 590 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Bevezető ár: 2 872 Ft

A termék megvásárlásával

287 pontot szerezhet


Előrendelhető


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó lingea kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:142
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly180 gr
Sorozat BARANGOLÓ
IllusztrációSZÍNES KÉPEKKEL
FordítóGodó Anett
ISBN9789635051342
Árukód2781621 / 1224116

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 590 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Bevezető ár: 2 872 Ft

A termék megvásárlásával

287 pontot szerezhet


Előrendelhető


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány