Nyulász Péter

Ciprián - A Balaton hercege

betűtészta  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  290 oldal


Helka. A Balaton legendája újraéled.

Bora legyőzése után úgy tűnik, helyreállt a rend a Balaton környékén. Ám ekkor felbukkan egy különös szerzet. Részben macskának, részben tyúknak látszik. Úgy hívják, Mitmitke. Megjelenése pedig nem jó jel, hiszen az apró lúdvérc egy komolyabb veszély, azaz egy újabb ellenség felbukkanásának előjele. A Cipriánban megjelenik Zemúr, a gonosz testvérűző alföldi herceg, aki egy szomszédos vidéken szerezte meg magának a hatalmat. A hatalommal pedig nem tud betelni. Az ellene való küzdelem során hőseink számtalan új vidékre utaznak, és új szerzetekkel találkoznak - fődipicinyek, nyápicok, sziporkák, dinkák és csordásfarkasok is megjelennek a szereplők között.

Nyulász Péter a trilógia második részében kitágítja a Helka terét: az olvasók immár nemcsak Balatonon és környékén kirándulhatnak hőseikkel, hanem az Alföld és a Bükk egyes vidékein is. Miként lett száz halom Battán? Mit keres egy földvár a Balatonnál? Mi az a tengerszem, és miért éppen egy malomkőbányában találjuk meg? A szerző ismét számos mesébe illő, mégis valóságos helyszínt választott izgalmas történetének.

Helka: IBBY - Az Év Gyerekkönyve díj (2011)A sorozatról:

A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják. A szülők a balatoni és más magyar tájak újszerű bemutatása miatt szeretik. A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne. Olyanok olvasók is vannak, akik a szövevényes cselekmény miatt kedvelik, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza. Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók. Veszprémben vízibáb-előadás lett belőle, Balatonfüreden pedig egy játszótéren találkozhatunk szereplőivel.

A fordulatos elbeszélői stílussal izgalmassá tett, humoros és népszerű Helka-történet a fantasy határát súrolja. A valós helyszíneken játszódó ifjúsági regény egy képzeletbeli kirándulásra hívja olvasóit a Bakonytól, a Balaton környékén és az Alföldön át, egészen a Bükkig. A népszerű kiadvány emellett valódi kirándulások szervezésére is inspirált.

A trilógia további kötetei:

1. RÉSZ: Helka - A Burok-völgy árnyai

III. rész: Kamor - Helka menyegzője
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 277 Ft

A termék megvásárlásával

327 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó betűtészta
Kiadás éve2016
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:290
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly320 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR RAJZOKKAL
IllusztrátorSzepesi Szűcs Barbara
ISBN9786155587061
Árukód2693820 / 1163456

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 277 Ft

A termék megvásárlásával

327 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal