Namgyal Khorca Cering

A 17. Karmapa, Orgyen Trinli Dordzse

lux kiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű

,,Éles eszű, és noha időnként magába zárkózik, csípős élceiről is híres, melyekkel meg szokta nevettetni hallgatóságát. Tanításai lényegre törőek, érvei szigorúan logikusak, és megvan az a rejtelmes képessége, hogy képes az ősi bölcsességeket relevánssá tenni a modern világ számára."
A tibeti buddhizmus egyik legfontosabb vezetője, Orgyen Trinli Dordzse, a 17. karmapa, az ,,Élő Buddha" 1999 végén menekült el Tibetből, és telepedett le Indiában, miután úgy találta, hogy a kínai kormány felügyelete alatt nem tudja szabadon átadni Buddha tanításait. Az önkéntes száműzetésben élő karmapa egyszerre szellemi és politikai vezető, aki a tibeti hagyományok megőrzését és a környezet védelmét egyaránt szem előtt tartja. Sokrétű működése során arra törekszik, hogy a tibeti buddhista hagyomány és spiritualitás modernizálása révén adjon választ a korunkat érintő társadalmi és környezeti kihívásokra. Úgy kívánja megújítani a kilencszáz éves tibeti buddhizmust, hogy a lényegét megőrizve változzon a folyton változó korral együtt.
A 17. karmapát bemutató kötet egyszerre életrajz, útleírás és riportkönyv, amely nemcsak a tibeti buddhizmus egyik legfontosabb vezetőjének tanításaiból nyújt ízelítőt, de bepillantást enged az Indiába szakadt tibeti diaszpóra életébe is.

+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 4 499 Ft

A termék megvásárlásával

449 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó lux kiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi
Formátum EPUB MOBI
Árukód2779937 / 8152603

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 4 499 Ft

A termék megvásárlásával

449 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom