Milota

Závada Pál

Závada Pál új regénye egy 67 éves férfi és egy 34 éves nő egymást faggató, egymásban tükröződő testamentuma. Milota György utoljára meséli el életének, családjának, szerelmeinek, falujának történeteit és legendáit, a méhészet és a máktermesztés fortélyait - miközben Roszkos Erika megpróbál a maga zsákutcába jutott életébe eligazodni. A Milota... bővebben
Utolsó ismert ár:
3 315 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
3 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Varga Csaba
Ezt olvasd el ecsém, ne a heripottert!
P. Renáta
A Jadviga-élmény után mindenképpen meg akartam szerezni Závada új könyvét. A könyv vaskossága ne riasszon vissza senkit, mert az utolsó mondat elolvasásakor sajnálni fogja, hogy vége van. Nem csak a történet fogott meg, mert emberi és nagyon valós, hanem az érdekes szerkezet is, ami, főleg az elején odafigyelést igényel, hogy követni tudjuk az események sorát. Később azonban a saját sejtéseink és kiváncsiságunk visz előre a történetben, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. Főleg azoknak, akiket érdekel a méhészet vagy a máktermesztés.
V. Solya
Nem csalódtam Závada Pálban. A Jadviga nagy olvasmányélményem volt, kíváncsian vártam hát a Milotát, főleg, mivel cikkeztek is róla a megjelenésekor. A Milota lehet, hogy nem lesz olyan elsöprő közönségsiker, mint a Jadviga volt, egyszerűen azért, mert a története borongósabb, egyszemélyes szerelmi történet. Sok szempontból nekem mégis jobban tetszik a Milota: a lélekábrázolás (számomra) sokkal elmélyültebb(nek tűnt), a regényt átlengő nyelvi humor és lelemény nagyon szórakoztató, a történet maga pedig mélyen megrázó. Aki maga is tud valamit a reménytelen szerelemről és az évekig tartó várakozásról, annak a velejéig fog hatolni. A szerelmi őrület és az apátlanság lebilincselő története mellett érdemes a regény szerkezetére is figyelni, melynek megértése/felgöngyölítése külön szellemi élvezetet nyújt. Olyannyira, hogy én ez utóbbi miatt fogom (leszek kénytelen) másodszor is elolvasni.

Események

H K Sz Cs P Sz V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4