Majoros Sándor

Woland professzor Szabadkán

magyar napló kiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  160 oldal

"Szabadka a múlt század hetvenes éveiben élte a virágkorát. Az akkor még többségében magyarlakta bácskai város olyan vívmányokkal büszkélkedett, mint az erős gazdaság, a sokszínű kulturális élet és a szórakozási lehetőségek gazdag tárháza. Elképzelni sem lehet ennél izgalmasabb terepet egy faluból odaköltöző középiskolásnak, aki a hely varázsát látva azt a mendemondát is hihetőnek tartja, hogy a Mester és Margarita Woland professzora a Bulgakov-regény végén ide tette át a székhelyét. Ez az ókori Athén mozgalmasságát idéző környezet egyszerre izgalmas és félelmetes, vonzó és taszító, így nem csoda, hogy az iskolai tananyag gond nélkül elegyedik benne a képzelet teremtő erejével, és a legendák, mítoszok gyűjtőhelyévé válik.
Majoros Sándor regénye ebbe a káprázatos városba viszi el az olvasót, sokat árulva el arról a régi Szabadkáról, amelyre már az ott élők közül is csak kevesen emlékezhetnek. A szerző a maga komplexitásában ábrázolja azt a korszakot, ami egy fiatalember számára egyéniségformáló jelentőséggel bírt, ráadásul egybeesett a később jugoszláv aranykorként emlegetett időkkel. A regényben elmosódnak a valóság és a képzelet között kirajzolódó határok, miközben bepillantást nyerhetünk a faluról városba költöző diákok nehézségeibe, a nyelvi akadályaikba, a kortársak meghatározott elveken alapuló értékrendjébe, valamint az irodalom és a fizikai kvantum összefonódására, ami nem más, mint az ifjúság lehetetlent nem ismerő örök szárnyalása.
A könyv játékosan vet fel filozofikus kérdéseket, és számos világirodalmi, mitológiai utalást is tartalmaz, de mindez csupán egy díszes képkeret, melynek közepén ott ragyog a csodálatos, megismételhetetlen, és ma már fájdalmas módon elérhetetlen hetvenes évekbeli Szabadka."
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Bevezető ár: 3 040 Ft

A termék megvásárlásával

304 pontot szerezhet


Előrendelhető

Várható megjelenés:
2024. 06. 02.


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magyar napló kiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:160
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
ISBN9789635411368
Árukód2780439 / 1223345

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 800 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Bevezető ár: 3 040 Ft

A termék megvásárlásával

304 pontot szerezhet


Előrendelhető

Várható megjelenés:
2024. 06. 02.


Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Popper Péter: Várj, amíg eljön az órádPopper Péter: Várj, amíg eljön az órád