Magas-Tátra - Kárpátok 1. kötet - Rother túrakalauz - A legszebb túrák a hegység szlovák és lengyel oldalán

eurographics kft  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  231 oldal

A Magas-Tátra Rother túrakalauz 2., aktualizált kiadása beillesztésre került a kiadó által elindított KÁRPÁTOK kalauzsorozatba. Az 1. kötetszámot nemcsak azért kapta, mert a hegykoszorú részei közül erről készült az első kiadvány, hanem azért is megérdemli, mert a Magas-Tátra a magyar turisták első számú kárpáti célpontja.
A Magas-Tátra Európa legkisebb magashegysége, ellenben a legmagasabb a Kárpátok hosszú ívében. Meredek, sziklás gerincei markánsan emelkednek a szomszédos medencék fölé. Több mint száz legendás tengerszem és számos vízesés ékesíti jégformálta völgyeit. A "Magas-Tátra" Rother túrakalauz 51 válogatott félnapos, egynapos és kétnapos túrát mutat be ezen a csodálatosan vad hegyvidéken.

A túraajánlatok között mindenki találhat kedvére valót: egyszerű sétát a sziklaóriás lábainál, kényelmes kirándulást a tengerszemekhez, igényes és megerőltető gerinctúrát vagy csúcsmászást, ahol a kezeink segítségére is szükség lehet. A túrák a Magas-Tátra szlovákiai részébe, valamint a lengyelországi Zakopane hagyományos üdülőhelye körüli területre vezetnek.
A Magas-Tátra csúcsai, gerincei és völgyei sajátos lelkületűek. Számos magyar, szlovák, lengyel és cseh turista számára a "Tátra" egy életforma, egy olyan hely, amelyet évente legalább egyszer meg kell látogatni. Sokan úgy tekintenek a Tátrára, mint egyfajta "családi ékszerre", amely generációról generációra öröklődik, vagy egyfajta "spirituális jelenségre", amely még a legsúlyosabb életválságokban is segíthet.
A Rother túrakalauz minden egyes túraajánlatához tartozik egy rövid tájékoztató az összes lényeges adattal, egy térképrészlet az útvonal megjelölésével és egy részletes útleírás. Ezenkívül minden túrához GPS-nyomvonalak is letölthetők a Bergverlag Rother honlapjáról. A kalauz magyar nyelvű kiadásának leírásaiban a földrajzi nevek magyar változatai olvashatók, kiegészítve a terepen, a térképeken és a metszeteken használt szlovák, illetve lengyel névalakokkal. A kalauz névmutatója a könyvben megjelenő összes földrajzi nevet tartalmazza, ahol a lengyel és szlovák nevek magyar megfelelőjükre mutatnak.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó eurographics kft
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:231
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly220 gr
IllusztrációKÉPEKKEL
ISBN9786158207935
Árukód2775082 / 1219497

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal