Madár Beáta  |  Nyerges Andrea

Felvi tájoló 2014

educatio társadalmi  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | KARTONÁLT  |  264 oldal

A Felvi tájoló 2014 kiadvány a felsőoktatás iránt érdeklődők első számú olvasmánya, amely idén az iránymutatás mellett a szokásosnál is több technikai tudnivalóval, gyakorlati példával és praktikus tanáccsal készíti fel a jelentkezőket a felvételi minden szakaszára.
Hová lehet jelentkezni, milyen képzési szintekre, hogyan, milyen szabályok mentén, mi minden szükséges a jelentkezéshez, mit és meddig kell megtenni, s mi lesz azután? Hogyan születnek a ponthatárok és hol lehet még tájékozódni? Aki a Felvi tájolót a kezében tartja, annak mindez már nem kérdés.
Választási lehetőségek - minden szinten.

A kötet hatalmas segítséget nyújt a felvételi felé vezető út összes szakaszában. Minden szempontot mérlegelve támogat már a választásban is: a kiadvány részletesen bemutatja az érettségi után választható képzéseket, ismerteti a szakok elvégzésével megszerezhető tudást, képesítést, a bejutáshoz szükséges feltételeket, a választható szakirányokat és specializációkat. Mivel a karrierépítés a felvételi előtt kezdődik, azt is érdemes végiggondolni, hogy az adott képzéshez milyen munkaerő-piaci kilátások, elvárások, elhelyezkedési esélyek kapcsolódnak. A Felvi tájoló a szakbemutatások mellett ezekre a kérdésekre is felel.

Kibővült Kisokos fejezet - a zökkenőmentes felvételiért.
A kiadványnak köszönhetően a jelentkező nem veszik el a felvételivel kapcsolatos teendők sűrűjében sem, hiszen a kibővült Felvételi kisokos fejezetben megtalálja a felvételi eljárás pontos menetrendjét a jelentkezéstől egészen a célig, azaz a ponthatárok kihirdetéséig. Sorra veszi az eljárással összefüggő feladatokat, határidőket, szabályokat, összefoglalja, mikor mondható egy jelentkezés érvényesnek, rávilágít az eljárási díjak és csatolandó dokumentumok tudnivalóira, valamint példákkal is illusztrálja azokat. A fejezet lépésről lépésre mutatja be az e-felvételi használatát, továbbá a pontszámítási módszereket. Végigvezeti az olvasót a jelentkezési határidő utáni szakaszon is, az adat- és sorrendmódosításon, vagy a dokumentumpótláson keresztül a ponthatárok megállapításáig. Ha pedig mégsem érne célba a felvételiző, tájékoztatja a pótfelvételi és a jogorvoslat lehetőségéről.
Számos cikk is támogatja a jelentkezőket, többek között a megfelelő szak kiválasztásában, az érettségire és a hallgatói élet kihívásaira való felkészülésben. A pályaválasztásról szóló írások azoknak nyújtanak segítséget, akik álmaik megvalósításához keresik a megfelelő képzési formákat. A hallgatókra az egyetemen, főiskolán új feladatok, új időbeosztás vár, újra kell tanulni magát a tanulást is, ezért a kiadvány ezen a téren is segíti az olvasóit nem utolsósorban pedig az ösztöndíjak és egyéb pénzügyek témában is összegyűjti a leghasznosabb tippeket.
A Felvi tájoló világos és teljes körű áttekintést ad tehát a felsőoktatás rendszeréről és a jelentkezés menetéről, s azt is elmagyarázza, miért nem lehet elég korán kitűzni a célt: milyen mesterképzésen folytassam?
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 895 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó educatio társadalmi
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:264
BorítóKARTONÁLT
Súly450 gr
IllusztrációÁBRÁKKAL,KÉPEKKEL
ISBN9772064415144
Árukód2208444 / 1064471

Vásárlói értékelések, vélemények

Kardos Adél
2014. 02. 17.

Mindenképpen hasznos volt forgatni az elmúlt időszakban, mert sok olyan szakmáról, képzésről olvastunk benne, amelyek létezéséről eddig nem is tudtunk. Még az lett volna nagyon jó, egy kalap alatt látni a szak neve mellett a szükséges pontokon kívül a térítési díjakat, kollégiumi lehetőségeket, azok árait.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 895 Ft

A termék megvásárlásával

189 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Bukovicsné Békefy Daisy: A természet kincsestáraBukovicsné Békefy Daisy: A természet kincsestára