Linda E. Carlson  |  Michael Speca

Gyógyító mindfulness - Lépésről lépésre a daganatos betegségből való felépülés útján

gingko kiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  271 oldal

Hogyan segíthet a mindfulness, azaz a tudatos jelenlét gyakorlása a rákkal való megküzdésben? Fel tudjuk-e használni elménk erejét úgy, hogy az támogassa gyógyulásunkat azokban a pillanatokban, amikor elveszni látszunk a gondolataink, aggodalmaink vagy egy zavaros jövőkép útvesztőjében?

Hosszú évek kutatásai arra mutatnak rá, hogy ha a stresszt és nyugtalanító érzéseinket kordában tudjuk tartani magunkban, és ezáltal mentálisan felkészülünk az embert próbáló kezelésekre és a nehéz helyzetekre, akkor javíthatunk életminőségünkön, és a gyógyulásunk folyamatának is aktív részesévé válhatunk.

A nyolchetes Tudatos Jelenléten Alapuló Megküzdésprogram Rákbetegeknek (MBCR) segítségével elengedhetjük a félelmeinket és képessé válhatunk arra, hogy kontrolláljuk negatív érzéseinket és tudatosan álljunk hozzá a betegség okozta kellemetlen tünetekhez és mellékhatásokhoz. A program - melynek meditációs és jógagyakorlatait az onkológia területére szakosodott pszichológus szakemberek többezer éves ázsiai bölcseleti hagyományokhoz visszanyúlva hozták létre -, a tudatos jelenlét különböző formáinak kiépülését segíti elő. A rendszeres gyakorlás számos más betegségtípusban is jótékony hatást eredményezhet, harmonizáló, kiegyensúlyozó hatással bír, javítja, oldja a stressz káros hatásait, csökkenti a fájdalomtüneteket, segíti az érzelemszabályozást, a megküzdést, képes jótékony változást létrehozni az agyi struktúrákban és javítja az immunrendszer működését. És ami talán még fontosabb: segít visszatalálni a jelenbe, az itt és mostba, valamint belső középpontunkhoz, az önvalónkhoz. Ezáltal hozzájárulhat ahhoz a betegség nyomán elindult mély, belső transzformációhoz, melynek eredménye akár a teljes gyógyulás is lehet.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó gingko kiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:271
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly424 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR ÁBRÁK
ISBN9786156326386
Árukód2782135 / 1224518

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 690 Ft

A termék megvásárlásával

569 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal