Laurie Halse Anderson

Jégviráglányok

ciceró könyvstúdió kft.  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  276 oldal

"Azért utaztam el a Jégviráglányok földjére, mert számtalan olvasóm számolt be szóban és írásban arról, hogy evészavarokkal küzdenek, vagdossák magukat, és úgy érzik, hogy valahol eltévedtek. Bátorságuk és becsületességük indított el az úton, amelyen rátaláltam Liára, és megértettem, miért ment tönkre. Noha Lia története a képzelet műve, az ihletet ezektől az olvasóktól kaptam, amit ezennel köszönök." - (Laurie Halse Anderson)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó ciceró könyvstúdió kft.
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:276
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly310 gr
FordítóSóvágó Katalin
ISBN9789635397556
Árukód2223313 / 1079192

Vásárlói értékelések, vélemények

Krausz Veronika
2013. 03. 22.

Sosem gondoltam volna, hogy ez a könyv ilyen hatással lesz rám De a félelmetesen szépen szőtt szavak élesen és karcolón csokorba rendeződnek, megsebzik és megégetik a lelkedet és alakzatokat rajzolnak a szívedbe -mint a jégvirágok. Volt, hogy a könyv miatt nem ettem mert hányingerem támadt egy gyorsétterem hamburgerplakátjától is, és volt, hogy kétpofára tömtem magamba azokat az ételeket is, amit egyébként nem szeretek nehogy úgy járjak, mint Lia Nagyon megviselt engem ez a könyv, mert borzasztóborzasztó jó stílusban megírt borzasztó kemény történet egy borzasztó betegségről. És most, hogy a végére értem, még mindig itt lakik bennem, eszembe jut a nap sok-sok percében de most már nem borít ki és nincs hányingerem és tudok aludni, mert most már én is mint Lia lassan kiolvadok. Gyönyörű könyv és borzasztó..

tami
2013. 03. 24.

Gyönyörűen gyötrelmes, könnycsepp-kövekkel kirakott, fájdalom-flitterekből felfűzött kínkláris-költemény; lidérclánggal lobogó, lélekbe lándzsaként lopakodó lázálom-líra, szívet szüntelen szaggató kudarcoktól kétségbeesetten csupacsontketrecbe csukódó csipkerózsák, páncéllal pántlikázott piszkafák passiója, pokoljáró-poézise. Meztélláb mocorgó mesés-melankolikus metaforák tenyerén termő temérdek - tündértáncot topogó - tövisekkel teli, varázslatosan virágzó virágszók vérfagyasztóan vacogtató lépcsőjén lúdbőrözve lépdelünk lapról-lapra lefelé halál határmezsgyéjének hátborzongató jajkiáltásoktól jóllakott jégkaszálójára; légszomj lavinaként ledönt lidércnyomástól lézengő lábadról, csontokat csócsáló fogcsikorgató fuvallat lankadatlan lökdös lejjebb, lejjebb az anorexia-agónia-béklyó bénító, borzalmas bugyraiba: szédülés, szorongás tart túszul, félelem fagyszoborrá formál. Önkéntelen önpusztítók értelmetlen élet-halál harcának fájdalmában fogant - lélegző lélekméh lágyan dúdoló dajkameséin reménnyé ringatózott élel-étetigenléssé érlelődött, szem-szülétől világra vajúdott - katartikus könnye könyvnek hull hajthatatlanul.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány