Lantos Zoltán

Adatból egészség - Út az egészséges adatkori társadalmba

oriold és társai kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | RAGASZTOTT  |  190 oldal

Az új évezreddel a 4. ipari forradalom, vagy más kifejezéssel a digitális átalakulás korszakába léptünk, a technológia széles körű alkalmazása következtében egyre nő a digitális lenyomatunk, ami mind pontosabbá válva digitális ikerként jelenik meg az adatbázisokban. A számítógépes algoritmusok, a mesterséges intelligencia, a robotok, a nanotechnológia és biotechnológia mind olyan fejlesztéseket tesznek lehetővé, amelyek nyomán újra kell tanulnunk a gép és ember közötti együttműködést, mivel az algoritmusok akkor hasznosulnak a legjobban, ha az emberrel való együttműködésük több szempont szerint is kiegyensúlyozott. Mind többet és többet kell felfedeznünk emberi létünk lényegéből, az egymást követő generációk történetéből, egyéni és kollektív identitásunkból, közös mítoszainkból.
Az egészségügy előtt álló feladatok szempontjából a digitális átalakulás és új ipari forradalom hatását fokozza, hogy az egészséget szolgáló technológia ugyancsak forradalmi újdonságokkal jelentkezik. Ma már nem gondolkodhatunk csak az egészségügyben: az egész életünket befolyásoló egészség-ökoszisztémát kell vizsgálnunk és formálnunk. Mind több szakember látja úgy, hogy már a közeli jövőben kevesebb nagy kórházra, ehelyett inkább sok diagnosztikai, valamint tanácsadási központra lesz szükség. Az egészségügyben és az egészségmegőrzéshez kapcsolódóan is új foglalkozások és funkciók jelennek meg, amihez ugyancsak új valós és virtuális terek válnak szükségessé, emellett a mai egészségügy jelentős része beköltözik testen hordható digitális eszközökbe digitális gyógytermékek formájában, folyamatos egészségéletút-támogatást nyújtva. A könyv ezt a jelentős változást tárja elénk, pozitív jövőképet mutatva az egészségügy, az egészségipar és az egészségfejlesztést fontosnak tartó lakosság számára.
A szerző a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán létrehozott Egészségtámogatási Módszertani Tanszék alapító tanszékvezetője.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 690 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 505 Ft

A termék megvásárlásával

350 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó oriold és társai kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:190
BorítóRAGASZTOTT
Súly440 gr
IllusztrációÁBRÁK, KÉPEK
ISBN9786155981371
Árukód2755373 / 1205203

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 690 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 505 Ft

A termék megvásárlásával

350 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal