Krasznay Csaba

Taktikák és stratégiák a kiberhadviselésben

ludovika egyetemi kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű

Kibertámadás - egyre többször hallani, de kevesen tudják, mit is jelent valójában. A legtöbb esetben anyagi haszonszerzés hajtja az elkövetőket, amivel leggyakrabban találkozunk tehát, az a kiberbűnözés.

Gyakran hallani viszont az információszerzési célú támadásokról, a kiberkémkedésről is. Ha ezt állami szereplő hajtja végre, a cselekmény nemzetközi jogi megítélése szürke zónába tartozik, máskor valamilyen katonai szervezethez kötődik.

Ritkán, de ugyancsak találkozhatunk hacktivista és kiberterrorista cselekedetekkel, amikor a csoport célja valamilyen politikai ideológia terjesztése, esetleg ezen ideológiának a támogatására valamilyen kiberfizikai rendszeren keresztül pusztítás végrehajtása.

Végül idetartoznak a tisztán katonai műveletek, azaz a kiberhadviselés, amely egyre gyakrabban része, támogatója a hagyományos, kinetikus műveleteknek. Összességében viszont az államok katonai műveleteikhez mind a négy motivációt előszeretettel használják fel. Könyvünk célja, hogy a téma elismert magyar szakértőivel áttekintsük a kiberhadviselés ismert történetét, és a nyilvánosság számára is megismerhető, mérvadó források segítségével, kritikus elemzéssel bemutassuk az államok által használt kiberműveleti eszköztárat.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 1 889 Ft

A termék megvásárlásával

188 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó ludovika egyetemi kiadó
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi pdf
Formátum PDF EPUB MOBI
Árukód2772788 / 8150882

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 1 889 Ft

A termék megvásárlásával

188 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

A gyerekbirodalomA gyerekbirodalom