Rablóhalak

Kötter Tamás olyan világba kalauzol minket írásaiban, amelyről a magyar irodalom eddig nemigen tudósított. Hogy erről a szféráról eddig nem nagyon születtek opuszok, annak oka egyszerű: a magyar író általában nem ismeri ezt a bolygót. A pesti Édes Életről ír, a felső tízezerről: pénzes ügyvédekről, menő menedzserekről, cégvezetőkről, multis... bővebben
Válassza az Önhöz legközelebb eső átvételi pontot, és vegye át rendelését szállítási díj nélkül, akár egy nap alatt!
Budapest, VIII. kerület Libri Corvin Plaza
5 db alatt
Libri Alba Plaza Könyvesbolt
5 db alatt
5% kedvezmény! Kosárba
2 900 Ft
2 755 Ft
Szállítás: 1-3 munkanap Akár ingyen szállítással
A termék megvásárlásával kapható: +275 pont
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
imádok olvasni
Sajnos együtt vettem meg a Dögkeselyűk c. könyvvel. A Rablóhalak az előbbi mű copy-paste változata 90%-ban. A Dögkeselyűk is értékelhetetlen számomra, mint irodalmi kategória, a Rablóhalak pedig még azt is felülmúlta.
JB
Nagyon, nagyon keserű csalódást okozott a könyv, pedig kíváncsi voltam rá. Egyetlen pozitívumot tudok csak kiemelni: a könyv rendkívül könnyen fogyasztható, gyakorlatilag két óra alatt el lehet olvasni. Réz András a hátsó borítón - mások máshol - Bret Easton Ellishez hasonlítják a szerzőt, teljesen alaptalanul. Az Amerikai psycho valóban egy szörnyeteget ábrázol, de olyan mélységben, hogy az egyszerű brutalitáson felül lehet emelkedni. Ott a szerző morális kérdéseket feszeget, gondolkodásra késztet, és még a fordítás mögül is érezni, hogy a könyvet jól írták meg. Ezzel szemben Kötter figurái konganak az ürességtől, a cselekmények fájóan banálisak. Az így-úgy felskiccelt karakterekben nincs semmi rablóhalszerű, nem értem, miért érdemes bemutatni őket. Ha ez - ahogyan számos helyen lehet olvasni - csakugyan a "kis magyar felső tízezer" , akkor a szerző szociológusként is gyenge, ugyanis ez a könyv még puszta leíró irodalomnak is kevés. Szórakoztatónak pedig végképp nem nevezhető.

Események

H K Sz Cs P Sz V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3