Kötter Tamás

Rablóhalak

pesti kalligram kft.  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  298 oldal

Kötter Tamás olyan világba kalauzol minket írásaiban, amelyről a magyar irodalom eddig nemigen tudósított. Hogy erről a szféráról eddig nem nagyon születtek opuszok, annak oka egyszerű: a magyar író általában nem ismeri ezt a bolygót. A pesti Édes Életről ír, a felső tízezerről: pénzes ügyvédekről, menő menedzserekről, cégvezetőkről, multis lányokról. És a csillogás mögött a hihetetlen ürességről. (Cserna-Szabó András)
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pesti kalligram kft.
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:298
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly430 gr
ISBN9788081017377
Árukód2239316 / 1093841

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
JB
2014. 07. 20.

Nagyon, nagyon keserű csalódást okozott a könyv, pedig kíváncsi voltam rá. Egyetlen pozitívumot tudok csak kiemelni: a könyv rendkívül könnyen fogyasztható, gyakorlatilag két óra alatt el lehet olvasni. Réz András a hátsó borítón - mások máshol - Bret Easton Ellishez hasonlítják a szerzőt, teljesen alaptalanul. Az Amerikai psycho valóban egy szörnyeteget ábrázol, de olyan mélységben, hogy az egyszerű brutalitáson felül lehet emelkedni. Ott a szerző morális kérdéseket feszeget, gondolkodásra késztet, és még a fordítás mögül is érezni, hogy a könyvet jól írták meg. Ezzel szemben Kötter figurái konganak az ürességtől, a cselekmények fájóan banálisak. Az így-úgy felskiccelt karakterekben nincs semmi rablóhalszerű, nem értem, miért érdemes bemutatni őket. Ha ez - ahogyan számos helyen lehet olvasni - csakugyan a "kis magyar felső tízezer" , akkor a szerző szociológusként is gyenge, ugyanis ez a könyv még puszta leíró irodalomnak is kevés. Szórakoztatónak pedig végképp nem nevezhető.

imádok olvasni
2015. 08. 28.

Sajnos együtt vettem meg a Dögkeselyűk c. könyvvel. A Rablóhalak az előbbi mű copy-paste változata 90%-ban. A Dögkeselyűk is értékelhetetlen számomra, mint irodalmi kategória, a Rablóhalak pedig még azt is felülmúlta.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás