Kiss Bernadett

Isteni igazságra vezérlő gondolatok - 440 gyöngyszem Pázmány Péter műveiből

IRÁNYTŰ SOROZAT

tinta könyvkiadó kft  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  170 oldal

Pázmány Péter (1570-1637) prímás érsek, bíboros, a tridenti zsinat utáni ellenreformáció vezéralakja, kinek gazdag képi világgal rendelkező barokkos példázatait ma is élmény olvasni.

A Tinta Könyvkiadó gondozásában megjelenő Isteni igazságra vezérlő gondolatok alapjául Vargyas Endre királyi tanácsos, királyi tanfelügyelő 1896-ban megjelent, Gyöngyök Pázmány Péter műveiből című kiadványa szolgált. Jelen kiadás ebből a rövidebb idézeteket tartalmazza.

Pázmány Péter nemcsak a katolikus hitélet és az egyházszervezés területén korszakalkotó, hanem az irodalomban is. A magyar próza kiemelkedő alakja, akit velős mondatfűzéséről, körmondatok kialakításáról ismerünk fel leginkább.

A kötet 440 idézete hét nagy tematikus csoportban szerepel: Isten, Vallás, Erény, Bűn, Szenvedés, Élet, Család, befejezésül pedig egy vegyes gondolatokat tartalmazó fejezet áll.

A közel négy évszázada született írásokat olvasva a mai ember elámul Pázmány Péter képszerű stílusán: ,,A tűz hamar terjed, erősen éget, s úgy megemészt mindent, hogy helyre nem hozhatni ártalmát: hasonlóképpen a gonosz nyelv, mint égő kemence, hamar éget, és oly vastagon, hogy helyére nem hozhatja barátjának jó hírét, melyet szava füstivel és koromjával megfeketített.''

Pázmány Péter gondolatgazdag munkáiból vett idézetek alkalmasak arra, hogy a ma emberének értékvesztett világunkban is kalauzul szolgáljanak.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó tinta könyvkiadó kft
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:170
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly206 gr
Sorozat IRÁNYTŰ SOROZAT
ISBN9789634092391
Árukód2741417 / 1194674

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 840 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Huszti Gergely: Adria CsillagaHuszti Gergely: Adria Csillaga