Olajnövények, növényolajgyártás
mezőgazda lap- és könyvkiadó kft. | 2006 | MAGYAR nyelvű | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS | 242 oldal
Az első fejezet részletesen tárgyalja a növények előfordulási helyét, felépítését, a termesztésükhöz szükséges alapismereteket, felhasználásukat és természetesen a kinyert olajok legfontosabb kémiai paramétereit. Az első fő rész végén hasznos információkat találhatunk az olajnövényeket megtámadó jellemzőbb kártevőkről és kórokozókról is. A könyv második felében a szerzők ismertetik az olajmagvak feldolgozásának menetét a magtisztításon, különböző mag előkezeléseken és sajtolási eljárásokon keresztül. Különös figyelmet szenteltek a különböző extrakciós eljárásoknak, köztük például a szuperkritikus extrakcióknak, melyeket a szerzők tankönyvi részletességgel tárgyalnak. A szerzők ezt követően bemutatják a nyersolaj feldolgozását, beleértve a fizikai és a kémiai finomítás egyes lépéseit, illetve ezeknek összehasonlítását, hivatkozva a témakörben megjelent hazai és külföldi publikációkra. Részletesen tárgyalják a nyálkátlanítás különböző lehetőségeit. A nyersolaj finomítási eljárások bemutatása után a szerzők ismertetik a minőségbiztosításhoz elengedhetetlen, a növényolaj-ipari gyárakban alkalmazott alapvető analitikai módszereket. A könyv nagy segítséget nyújthat az élelmiszeripar, illetve a mezőgazdaság egyéb területein dolgozó szakembereknek, különböző egyetemeken, főiskolákon tanuló diákoknak.
A termék megvásárlásával
370 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
| Kiadó | mezőgazda lap- és könyvkiadó kft. |
|---|---|
| Kiadás éve | 2006 |
| Nyelv | MAGYAR |
| Oldalak száma: | 242 |
| Borító | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS |
| Súly | 532 gr |
| Illusztráció | ÁBRÁKKAL |
| Formátum | A 5 210 X 148 |
| ISBN | 9789632864723 |
| Árukód | 2095223 / 1012499 |
Vásárlói értékelések, vélemények
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!
A termék megvásárlásával
370 pontot szerezhet
Személyes átvétel
Ingyenes
Házhoz szállítás
15 000 Ft felett ingyenes
















































