Kardos Péter  |  Dr. Szakács Imre  |  Dr. Tóth Mihály

A számvitel nagy kézikönyve 2013

wolters kluwer hungary kft  | 2013  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  1260 oldal

Miért érdemes megvásárolnia kiadványunkat?
Mert megkönnyíti a munkáját, gyakorlatias, könnyen használtató, alapos, megbízható és presztízsértékkel bír.
Mindezt persze állítani könnyű, de mi érvekkel is alá tudjuk támasztani:
A kiadvány egy alapozó fejezetet követően egy cég életútján keresztül, a gazdasági eseményekhez kapcsolódóan részletezi az év közbeni és év végi számviteli teendőket, az elszámolásokat, a leltározást, a beszámoló-készítést, annak elemzését, jóváhagyását, könyvvizsgálatát és közzétételét. Az egyes gazdasági eseményekkel kapcsolatban kitér az eseménnyel összefüggő dokumentumokra, feladatokra, felelősségi körökre és határidőkre.
Könnyen áttekinthető, azonos felépítésű szerkezet minden eseménynél.
A tudnivalókat, az összefüggéseket és ezek alkalmazását a gyakorlatban általános és egyedi eseteken keresztül mutatja be.
A kiadvány foglalkozik olyan speciális esetekkel is, mint például az átalakulás, az áttérés egyik devizanemről a másikra, az adóváltás, az áttérés eváról társasági adózásra, vagy éppen az üzleti év fordulónapjának megváltoztatása.
Egy-egy témakör kapcsán tippeket adnak a szerzők, amelyek a jogszabályok kreatív alkalmazását, egy-egy feladat alternatív megoldását segítik elő.
A mű ismerteti azokat a helyzeteket is, amikor a vállalkozónak vagy menedzsernek a számvitelt és az ügyvitelszervezést érintő döntést kell hoznia, mégpedig a lehetséges döntési alternatívák bemutatásával.
A könnyebb érthetőség kedvéért ábrák, példák, összefoglaló táblázatok szemléltetik a leírtakat.
Indexszámos kiadás, amely lehetővé teszi az évek közti gyors összehasonlítást, és a tárgymutató tárgyszavai szerinti keresést is megkönnyíti.
2013. január 1-től bevezették a mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámolót. E beszámolási formát választók ugyan a számviteli törvény hatálya alá tartoznak, de beszámolójukat a 398/2012. (XII. 20.) Korm. rendelet előírásai szerint készítik el. A mikrogazdálkodói beszámolót vélhetően sokan választják majd, ezért a könyvben kitérünk a beszámolókészítési sajátosságaikra is a számviteli törvény szabályainak tárgyalásával párhuzamosan, valamint egy önálló, csak a mikrogazdálkodókra vonatkozó fejezetben.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
23 042 Ft

A termék megvásárlásával

2 304 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó wolters kluwer hungary kft
Kiadás éve2013
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:1260
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly1260 gr
ISBN9789632952895
Árukód2236909 / 1091700

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
23 042 Ft

A termék megvásárlásával

2 304 pontot szerezhet



Személyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Az ízek varázsaAz ízek varázsa