Jonas Jonasson

Az analfabéta, aki tudott számolni

athenaeum kiadó kft.  | 2020  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  432 oldal

A svéd irodalom fenegyerekének új világsikere.
Hogyan lesz a békeszerető svédeknek atombombája? Ráadásul úgy, hogy erről csak egyetlen svéd tud, Holger. Aki tulajdonképpen nem is létezik, csak az ikertestvére, akit szintén Holgernek hívnak. Egymásra talál-e a nem létező svéd férfi és a dél-afrikai fekete nő, aki tíz kiló antilophús helyett jut a tömegpusztító fegyverhez, véletlenül? Mit csinál eközben a Moszad két ügynöke? Mitől retteg a fazekasműhelyben a kiugrott CIA-s? Miért veri fejbe leghűségesebb alattvalóját V. Gusztáv király? Nyer-e a választásokon az Úgy szar, ahogy van nevű párt? És eljut-e a három kínai nővér Svájcba egy lopott mikrobusszal, hamis rendszámmal, mindenféle papírok nélkül? Ja, és megmenekül-e a világ a rendhagyó nukleáris fenyegetéstől?

2011-ben azt mondtuk Jonasson előző regényére, hogy az év legviccesebb könyve. Most, két évvel később, nyugodtan megismételhetjük ezt az állítást. A szerző magasra tette a lécet, és gond nélkül, röhögve átugorja.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó athenaeum kiadó kft.
Kiadás éve2020
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:432
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly576 gr
FordítóKúnos László
ISBN9789632932903
Árukód2239053 / 1093565

Vásárlói értékelések, vélemények

(1 vélemény)
Marosi Zoárd
2013. 12. 24.

Letehetetlen. Olvastam a szerző előző könyvét. A százéves embert. Ezt a könyvet a karácsonyi készülődés közepette láttam meg. Türelmetlen voltam. Megvettem, elolvastam. Egy vécépucoló erkölcsi tartása összemérhető az államelnökével? Most is játszva tanuljuk a történelmet. És az emberi értékeket, értékítéletet, és az emberek másokról alkotott értékítéletét. Lebilincselően izgalmas stílusban. Nagy emberek hétköznapi oldalát, hétköznapi emberek nagy tetteit, véletlenek sorozatát, idióták, lecsúszott alakok, hitvány "kis-" és "nagyemberek" történelemformáló tetteit hihetően és hihetetlenül összefűzve egy csokorban megkapjuk. A százéves embernél a sok véletlen mértéke még talán hihető is. Ennél a könyvnél a szerző a könyv első felében túlzásokba esik, de a végére a stílus, a történetfűzés teljesen teljesen visszatér a százéves embernél megszokott arányokhoz. Ajánlom mindenkinek. Annak aki szereti a történelmet és akinek (a gyermeke se) szereti.... A százéves embert talán utána érdemes olvasni. Ez a könyv segít abban hogy ne a külső vagy valamilyen társadalmi helyzet alapján ítéljünk meg másokat. Észrevétlen kapunk történelmi ismereteket, erkölcsi tartást, útravalót, töltetet. A könyv elolvasása nem hiábavaló idő volt. Sőt!

Ligeti-Katona Viktória
2014. 01. 15.

Sziasztok. Nekem a Száz éves ember jobban tetszett. Ez már számomra nem tudta azt az élményt nyújtani. Amúgy nem volt rossz, jó kis történet tele váratlan fordulatokkal, de az író első könyve sikerült szerintem jobban.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal