J. K. Rowling

Harry Potter és a titkok kamrája - 2. könyv

HARRY POTTER

animus kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  319 oldal

Könyvünk címszereplőjével, a varázslónak tanuló kiskamasszal már megismerkedhettünk a "Harry Potter és a bölcsek köve" című meseregényben. A mű és szerzője gyorsan világhírnévre tett szert. Harry varázslónak született. Második tanéve a Roxfort Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskolában éppen olyan eseménydúsnak bizonyult, mint amilyen az első volt. Lekési a különvonatot, így barátai repülő autóján érkezik tanulmányai színhelyére. S a java csak ezután következik...
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 690 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 455 Ft

A termék megvásárlásával

445 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó animus kiadó
Oldalak száma:319
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly414 gr
ISBN9789636142094
NyelvMAGYAR
Kiadás éve2023
Árukód2158254 / 1035193
Sorozat HARRY POTTER
FormátumA 5 210 X 148
FordítóTóth Tamás Boldizsár

Vásárlói értékelések, vélemények

(12 vélemény)
Rudolf Panka
2000. 05. 09.

Nagyon-nagyon jó, és bár tudom, hogy nem ilyen kritikákat várnak, és ez nem a társkeresés helye, de keresek Harry Potter megszállottakat, rajongókat, fanatikusokat, meg mindenkit, akit érdekel, olvasta, vagy még csak akarja. Ha ebbe a kategóriába tartozol: KÉRLEK ÍRJ!!! Ami meg kritika... Nagyon klassz, fordulatos cselekmény, érdeklődést állandóan ébren tartó sztori, bár a fordítással nem vagyok megelégedve. Két helyen a csuklót bokának fordították, és a magyarított nevek sem a legjobbak. Például az első kötetben szerepelt az Edevis tükrének fordított tükör, ami mindenkinek a vágyait mutatja meg. Az eredeti verzióban ez "Mirror of Erised" néven szerepelt. Az ERISED visszafele DESIRE, azaz vágy. Ezzel az erővel (és egy kis figyelemmel) nyugodtan fordíthatták volna mondjuk KÁGYAV tükrének, vagy esetleg a jobb hangzás miatt KAGYÁVénak. persze azért nem akarom szidni Tóth Tamás Boldizsár fordítását, mert remek munkát végzett, de ha nem siet ennyire, talán jobb munkát végzett volna. (Bár ki tudja, helyes-e egy TÖKÉLETES könyvet adni a felkészületlen olvasók kezébe...) Hát nagyjából ennyi. ui.:Mellesleg egy helyen a Peeves nevű kísértet (magyarul HÓBORC) nevét nem magyarították, és megmaradt Peevesnek.

Rencsényi Dávid
2000. 06. 08.

Szerintem nagyon jó ez a könyv, izgalmas és tele van váratlan fordulatokkal. PANKÁNAK ÜZENEM HOGY NÁLAM HÓBORC VAN!

Kovács Rita
2000. 09. 05.

Szerintem az, hogy boka vagy csukló van a forditásban, egy könyvajánlásnál kissé szőrszálhasogatásnak tűnik... szerintem nagyon jó a forditás. Sőt, néhány helyen még jobb magyarul, mint angolul, lásd Teszleg Süveg. Valószinű, hogy az Edevis név valamely, az ezoterikában közismert személyt vagy dolgot rejt, a KÁGYAV pedig számomra úgy hangzik, mint egy mezőgazdasági takarmányozó cég neve... Én sem vettem észre Hóborc nevének átlényegülését, de erre vonatkozólag lásd az első megjegyzésemet. Szerintem AJÁNLANI kellene a könyvet, nem pedig angoltudásunkat közszemlére tenni...

Bereczky Nikolett
2000. 10. 13.

Ez a könyv fantasztikus!!!Nem lehet letenni!Tele van eseményekkel.Mindenkinek ajánlom!

Vigyázó Gábor
2000. 12. 27.

MOst épp ezt a könyvet olvasom, és pontosan ugyanolyan jó, mint az előző... Fantasztikus! :) Talán elég ennyit mondanom: fél napja kezdtem (12 órája se) és már a 230. oldalnál tartok...

Majoros Máté
2001. 01. 03.

csak annyit mondok hogy a Harry Potter könyvek a legjobbak!!!!!!!

Habók Vivien
2001. 03. 21.

Szerintem nagyon jó könyv és ajánlom mindenkinek fiataloknak-időseknek.

Mizsei Anett
2001. 03. 25.

Mind a 4 kötetet elolvastam, és szerintem a 2. és a 4. volt a legjobb. (Ha itt lehet még fokozni a "jó"-t.)

. .
2001. 04. 12.

Mind a 4 kötet megvan és eddig nagyon tetszik. Remélem folytatódik

Homják Erika
2001. 04. 29.

Nekem nagyon tetszett ez a könyv!A 4 kötet közül(eddig) ez a 2.kedvenc könyvem,mert nagyon jó,izgalmas,egyszóval KIRÁLY!

Vida Norbert
2001. 05. 25.

A 4 kötetből ez tettszett a legkevésbé. De nem mondom azt, hogy rossz, sőt...

Szőke Éva
2001. 06. 01.

Nekem legjobban a 3. rész tettszett, de ez is jó. Kicsit kusza a vége fele, de negyon király.

Lovas Flóra
2001. 06. 15.

Szerintem a negyedik volt a legkirályabb és a legizgalmasab, szerintemaki ne ismeri még feltétlen olvassa el!!!

Varga Eszter
2001. 06. 25.

Szerintem ez a könyv is csodálatos(mint minden Harry Potter kötet). Persze azt nem lehet mondani hogy ugyan olyanok, sőt...!

Juhász Gabriella
2001. 11. 26.

Én még csak az első könyvet olvastam, és kíváncsiságból estem neki. De ahogy haladt a történet, egyre kíváncsibb lettem, hogy mi lesz a következő történés. És ahogy közeledett a vége a könyvnek, elkezdtem aggódni, hogy szerzem meg minél gyorsabban a második kötetet. (Kölcsön kaptam az elsőt.) Nagyon tetszik, és megértek minden Harry Potter rajongót, hogy miért van oda. Király!

Kaszányi Dávid
2001. 12. 24.

Nagyon jó könyv

Sebők Tamás
2001. 12. 30.

Jó könyv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cho Chang
2002. 03. 20.

Ez egy remek könyv: mindenkinek!

Peet The Best
2002. 05. 21.

a sztori igazából egy krimi pólyásoknak. Aki ebbe a könysorozatba van beleesve, az olvassa el a Gyűrűk urát! akkor +tudja, hogy melyik a legjobb könyv! A szerző sem tagadta, hogy fantázia hiányában rengeteget vett a gyűrűk urából.pl: A vágyak tükre = Galadriel Tükre Dumbledore = Gandalf Láthatatlanná tévő köpeny = Egy Gyűrű Harry = Frodó Ron = Csavardi Samu Voldemort = Szauron Tudodkit is onnan vette!Ott "Valaki, akinek nem mondjuk ki a nevét" volt. A 2. részben levő pók = Banyapók a Cirith Ungol-ban Mógus = Szarumán (áruló) Mógus a Gyűrűk urából hozta be a trollt, nme az udvarból Koboldok a gringott's bankban (külsőleg részben) = orkok. ennyit ízelítőnek. aki olvasta a Gyűrűk Urát, az tudja, miről beszélek, és nincs elájulva pottertől.ennyi

Arusso Strequilen
2002. 07. 08.

Harry Pottert 70 éven fölül tudom ajánlani. Jönnek a szörnyek Harry nem bírja, nagyon nem bírja, nagyon-nagyon nem bírja, és elmondom a csattanót a végéről:Harri POtter túléli...WÁÓÓÓÓÓÓ változatos történet, szuper egyszerűen-persze csak 70 éven felül, úgy már lehet élvezni...

Berecz Alice Orsolya
2002. 07. 08.

Imádom a Harry Potter-könyveket, de szerintem ez a könyv a mélypont. A későbbiek szempontjából csak a főnix megismerése a lényeges. Nyugi, aki ezen "átvergődi" magát, arra már tényleg a későbbiekben fontos szereplők és történések megismerése vár!

Arusso Strequilen
2002. 07. 08.

Az összes Harri Potter egy mélypont...

Obi-wan Kenobi
2002. 07. 17.

Én mindegyik HP könyvre 4-est adok. "Peet the Best"-nek van igaza. Aki nagyon szereti a HP-t, amíg vár az 5. kötetre, addig olvassa csak szépen el a Gyűrűk Urát. Sokkal jobb, mint ez a nyámnyila kis Herry Potter!!

Szakál Brigitta
2002. 07. 19.

Ez a könyv fantasztikus. ALIG VÁROM AZ ÖTÖDIKET!!!!!

Tóth Kata
2002. 08. 06.

Ez fantasztikus egy könyv! Irtó izgi, már alig várom az ötödik könyvet! A Harry Potter a legjobb a világon! (A Gyűrűk ura szerintem hülyeség)

Takács Anna
2002. 08. 31.

Meg nem érthetem ezt a nagy rivalizálást a Gyűrűk Ura és a Harry Potter között. Az egyik nem zárja ki a másikat! A könyv nagyon jó. Ennek ellenére csak négyest adok neki mivel sokban egyet értek én is Peet The Best- tel. Valóban sok elem lett ellesve a GYU-ból de szerintem nem ezen van a lényeg, a könyv fordulatos, érdekes és izgalmas is. Ennek ellenére azonban szerintem a GYU-nak sokkal-sokkal nagyobb a mondanivalója! Megjegyzem csak rá kell nézni a két mozifilm versengésére is amelyet egyértelműen a GYU nyert.

Granger Hermione
2002. 10. 16.

Kedves Toth Kata A Gyűrűk ura KIRÁLY, de ez is jó. VISZONT ROSSZABB A TÖBBI H. P-NÉL.

Starlight !
2002. 10. 21.

Ez a H. P. sorozat leggyengébb része, nekem egyáltalán nem tetszett, de hát ilyen az élet...

Oláh István
2002. 11. 22.

Csősztök! Nekem a H.P-é tetszik a legjobban! Főleg a BÖLCSEK KÖVE (HARRY POTTER és az epeköve)! Csak vicc volt! Mikor fojta tódik a kötet többi része?

Oláh István
2002. 11. 22.

Siiiiiiiiiirály könyv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kedvenc könyveim!!!!!!!!!! Főleg az első része!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon jó KÖNYV!!!!!

Bender Ákos
2002. 12. 02.

Szuperek a könyvek! Nekem a Tűz serlege tetszik a legjobban! Császtok!

Karai Sándor
2002. 12. 04.

Tetszett ez is. Négyest pedig azért adtam, mert a "Bölcsek kövéhez" viszonyítok egyelőre. Annál tényleg egy kicsit gyengébb. Talán Makeszt több szerephez is engedhetnék.

K. Ginny
2002. 12. 27.

Én olvastam mind a négy könyvet (többször is). Mind a két filmet láttam. Nekem nagyon tetszik. Imádom ezeket a könyveket.

K. Ginny
2002. 12. 28.

Peet the Best-nek üzenem! Én olvastam minden Harry Potter könyvet és mind a három Gyűrűk ura könyvet is. Mégis imadom Harry-t. Ugyanakkor élvezettel kísértem végig Frodot és a többieket. Nem értem miért vagy felháborodva. Ha nem tetszik Harry története NE OLVASD!!!!!! Nem kell leszólni. Hülyeség összehasonlítani a történeteket. Eggyáltalán semmi közük egymáshoz. Tényleg! Olvastad egyáltalán a KÖNYVEKET? Vagy csak a filmet láttad? Ha a könyvet nem olvastad, azt sem tudod szinte mit kritizálsz ilyen hevesen.A filmekből (különösen a Bölcsek kövébből) jó néhány rész kimaradt!!!

Franczia Csenge
2003. 01. 21.

Jót írunk. Mert jó volt.Sőt nagyon jó volt. Tetszett. Nagyon tetszett. Mert jó volt. Ezért tetszett. Sőt! Nagyon tetszett, mert nagyon jó volt. Tehát: összefoglalva gondolataimat: tetszett, mert jó volt!

Kukucska Tímea
2003. 02. 13.

Ez a könyv egyszerűen szuper!imádom!Ezelőtt a könyv előtt csak kötelezőket olvastam, de mikor a Harry Potter a kezembe került minden megváltozott!A Harry Potter könyvek a kedvenceim!izgalmasak és érdekesek!ha szomorú vagyok, vagy bármi bajom van, belenézek és minden bajom elszáll!Ajánlom mindenkinek!az én anyukám most kérte kölcsön, Ő is ezt olvassa!egyb. nekem a 2. és a 3. teccett a legjobban!na puszancs!

Csacsi öreg Medve
2003. 03. 01.

Olvastad? Nem? Akkor azt sem tudod miből maradsz ki. Tök jó! Különössen az a rész amikor kviddicsezik! És Obi - van Kenobinak még egyszer el kéne olvasni.

Kanyó Balázs
2003. 03. 22.

Nekem a Harry Potter és a Titkok Kamrája nagyon tetszik a most akarom kiolvasni másodjára. A többi részt még nem olvastam, de azokat is szeretném kiolvasni. Mielőtt elkezdtem volna olvasni ezt a könyvet azelőtt egyáltalán nem szerettem olvasni, de most már igen.

Szende Vera
2003. 05. 02.

Eddig nem érdekelt a Harry Potter, de most, hogy olvastam a második részt, a harmadikat már le sem tudom tenni.

Czudor Zsófi
2003. 05. 24.

Nekem a Harry Potter könyvekből ez tetszett a legkevésbé!!!

- Sanya
2003. 06. 26.

A harry potter-ből nekem ez a rész tetszett a legjobban,de azért ne felajtsük el a tűz serlegét és a többit se.

Zrinszky Anett
2003. 07. 24.

Kedves Obi-wan-Kenobi! Szerintem meg akkor a Gyűrűk ura szar és nyálas. Én nem szeretem, mert szar. Te nem tudod értékelni a női fantáziát. Azért mert a Gyűrűk urát pasi írta, nem kell lebecsülni azt, amit nő ír. Ennyi a véleményem.

Zrinszky Anett
2003. 07. 24.

Szeretem ezt a könyvet, de őszintén megvallva én alig bírtam elaludni, miután kiolvastam, mert folyton sárga szemeket láttam a falon. szerintem nagyon érdekes, és izgi könyv.

Horváth Alexandra
2003. 07. 29.

Én nagyon nem szeretem a Harry Pottert szerintem pocsék. A testvéremnek megvan számitógépes játékon de, ott is nagyon rossz.

B. Maya
2003. 10. 21.

Először gyűlöltem az egész Harry Potter-dolgot, de azután megismertem, és megszerettem. Piton a legjobb!

Szabó Krisztián
2003. 12. 04.

B. Maya! Igazad van! Szerintem is Piton a király. Amúgy eleinte én sem szerettem.

JuhÁsz MÁrkÓ
2003. 12. 04.

BUNKÓK, AKIK A GYŰRŰK URÁÉRT RAJONGANAK, A HARRY POTTERT MEG SZAROZZÁK, MIKÖZBEN EL SEM OLVASTÁK! AZ ILYENEK SZÁJÁT SZAROS PELENKÁVAL KÉNE BETÖMNI. HOPPÁ, EZ EGY KICSIT ERŐS VOLT. DE MIN1.

Benyhe Melinda
2003. 12. 13.

EZ TETSZETT nekem A LEGJOBBAN az összes közül!!!Nagyon izgi volt!!

Nagy Anita
2004. 01. 06.

Nekem is EZ a kedvenc részem a Harry Potter sorozatból,az 5. annyira nem volt jó mint ez

Zalavári Anna
2004. 04. 13.

Nekem nagyon tetszik a Harry potter. Ha olvasom nem tudom lerakni az izgalmak miatt. De mindenesetre VIGYÁZZANAK HA JÖN A BAZILISZKUSZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Beleélem magam a könyvbe és a szereplők helyébe, ettől olyan izgalmas.

Nagy Emese
2004. 05. 30.

Kicsit unalmas volt, mert az első után nagyon visszaesett, de J. K. Rowling összeszedte magát és a következő negyon jó lett.

Nem Adom Meg Kaaatus
2004. 10. 12.

Hát, szerintem jobb az első és a 2. résznél is. Sokkal jobb!! Kaata

Palfi Kinga-tunde
2004. 11. 11.

Nekem nagyon tetszett Harry Potter. A legjobb konyv volt amit valaha olvastam. Izgalmas , varazslatos, erdekes. Akarhanyszor el tudnam olvasni. A filmeket is nagyon szeretem. HARRY POTTER A LEGJOBB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Valkai Zsuzsa
2004. 11. 21.

Én ezt a kötetet olvastam el először, és nagyon tetszett. Soha nem olvastam el ilyen gyorsan könyvet, és a legapróbb részletekig meg is maradt az emlékezetemben. Csak azért sajnálom, hogy hamarabb olvastam, mint az elsőt, mert nem ad olyan tiszta képet bizonyos főszereplők jelleméről. Ennek ellenére az egyik legjobb Potter-kötetnek tartom, és valami azt súgja, komoly szerepet fog még játszani a történet későbbi alakulásában. Nagyon jó a történet, bár szerintem a Harry Potter-sorozat nem tartozik a világirodalom nagy klasszikusai közé, és nem is fog. Egy kedves gyerekkönyv, és kész.

Takács Dóri
2004. 12. 18.

Véleményem szerint 5

Sári Dóra
2005. 01. 11.

Még a Harry Potter és a Bölcsek kövét olvastam el eddig,de a második részbe is már elég jól bele húztam.Sajna a suli miatt nem tudok annyit olvasni,de azért meg probálok minnél többet.A Harry Potter is a koleszba fogott meg.Egész addig ki nem állhattam.De megnéztem filmen és kellemeste csalodtam.Hál' Istennek!!!! Mindenkit puszilok Pápáról.Dodo

Kertész Bettina
2005. 01. 14.

Szerintem nagyon jó a Harry Potter!!Jóbban leköt bármilyen más könyvnél is!Mióta olvasom a könyvet(könyveket),délután alig várom,hogy haza érjek a suliból,megtanuljak és olvassam!Van,hogy éjszaka megébredek,mert nemtudok aludni és előveszem a könyvet és olvasok amíg újra el nem alszom!:-)))

Hüvelyk Matyi
2005. 04. 23.

Mindenhová vittem magammal! Ajánlom mindenkinek, aki szereti a varázslatot! (Aki nem szereti annak is ajánlom!) :)

Csizmadi Dóri
2005. 07. 12.

TÖK JÓÓ!!!!!!!!!

Molnár Dalma
2005. 07. 21.

Ez a könyvsorozat a bátorság,a barátság,a jó és a szeretet erejéről szól.

Németh Adrienn
2006. 03. 22.

Nagyon jó könyv. Főleg az,hogy a végégig ki sem derűl,hogy ki Mardekár utódja és,hogy ki adta a naplót Ginnynek.....

Bakonyi Dóra
2007. 07. 25.

Jó,jó,jó:) Ebbe minden benne volt:)

Kocsis Eszter
2008. 03. 15.

Nagyon szeretem ezt is.Nagyon jó.

kismaka
2008. 09. 02.

Ez volt az első amit olvastam, mindig fontos helyen lesz a szívemben./HPLÁVFOREVÖR/

lujzi
2009. 01. 08.

Lockhart az igazi király! A legviccesebb figura az ikreken kívül. Imádom mind!

Bull
2009. 04. 21.

Ez a könyv egyszerűen zseniális. Mit képzelnek azok akik az 5-ödiket szeretik. nálam ez az ász!

horsegirl
2010. 05. 25.

Ez a kedvenc részem, bár valójában az összes részt imádomHP forever

bernad villo
2011. 06. 11.

Imadom ahogy a tobbit is bar szerintem ellett rontva hiszen ha Mirtil szemuveges volt akkor abban latta meg a kigyot es cak kove dermett volna.

gábor
2013. 01. 22.

Egyszerűen fantasztikus ez a könyv. Mindenkinek ajánlom

Szabó Gábor
2013. 02. 19.

Nagyon jó:)))

Kocsis Krisztián
2013. 03. 22.

Imádom azokat a könyveket, amikben egy teljesen új világot ismerhetek meg. Ajánlom mindenkinek. :)

Tóth Kincső
2013. 08. 22.

Nagyon nagyon tetszett mindenkinek ajánlom aki olvasta az első részt.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 690 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 455 Ft

A termék megvásárlásával

445 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Frei Tamás: Puccs MoszkvábanFrei Tamás: Puccs Moszkvában