Husz Ildikó

Esélyteremtés projektalapon

gondolat kiadói kör kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  236 oldal

Az olvasmányosan és logikus szerkezetben megírt könyv azt a kérdést járja körül alaposan és konkrét példák sokaságával, hogy vajon lehetséges-e, s ha igen, mennyiben projektalapon olyan nagyon komplex és hosszú távú társadalmi folyamatokat befolyásolni, mint a gyermekszegénység csökkentése, a szegénység újratermelődésének megakadályozása.

A könyv egy szintetizáló mű abban az értelemben, hogy számos témát érintve és több szempontot is bemutatva járja körül a Gyerekesély program működését, és kísérli meg mérlegelni annak sokrétű pozitív hatásait, illetve azokat az okokat is, amelyek a program céljainak megvalósulását nehezítették, illetve részben meggátolták, 12 év szakmai tapasztalatait, kutatásait összegezve. A könyv tanulságai az adott programon túl is mutatnak, és általánosabb szinten, más hasonló léptékű és kifutású programok esetében is figyelembe veendők (lennének).

A könyv nagy értéke, hogy kiemelkedően gazdag, mind kvantitatív, mind kvalitatív módszerekkel, több mint egy évtized során gyűjtött hatalmas empirikus adattartalmon alapul. Ugyanakkor arra is ügyel a szerző, hogy a kontextust mindig bemutassa, hogy az általa leírtak minden olvasó számára érthetőek legyenek. A kötet összegző részét pedig a hasonló programokat tervezők számára kötelező olvasmányként lehetne előírni.Husz Ildikó szociológus, a Társadalomtudományi Kutatóközpont Gyerekesély-kutató Csoport tudományos főmunkatársa és szakmai vezetője, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Corvinus Institute for Advanced Studies kutatója. Szakterületei közé tartozik a társadalmi egyenlőtlenségek kutatása, ezen belül gyermekszegénység, gyermekjólét témákkal foglalkozik. 2011 óta dolgozik a projektek révén működő Gyerekesély programban, amely térségi szintű fejlesztésekkel igyekszik hozzájárulni a gyermekszegénység csökkentéséhez.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 4 500 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó gondolat kiadói kör kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:236
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly390 gr
IllusztrációÁBRÁK
ISBN9789635564798
Árukód2775868 / 1220100

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 4 500 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 4 275 Ft

A termék megvásárlásával

427 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Dr. Csernus Imre: A magyarDr. Csernus Imre: A magyar