Horváth Ilona

Szakácskönyv

szalay könyvek  | 2008  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  448 oldal

"Helyeslem azt, hogy a nők számára minden keresetmódot felszabadítsunk, azt is óhajtom, hogy nő lehessen író, müvész, orvos, békebíró, kereskedő, iparűző, tanító, amellett követelem, hogy a nőt úgy neveljük, hogy azért gazdasszony is legyen: midőn a férfi jogaiban osztozik, ne szűnjék meg a nő előjogait megtartani" - írta Jókai Mór, aki nemcsak a regényírásnak volt mestere, de hosszú tanulmányt szentelt a nők problémáinak is. Derűs bölcsességgel tanít bennünket több mint hetven év után is arra, hogy az otthon békességének kulcsa az asszony kezében van, és csak rajta áll, hogy a családi asztalon "minden tál étel egy szerelmi vallomás vagy ellenkezője, egy csöndes válóper" legyen. Manapság már ritka az olyan asszony, aki egész életét csak a háztartásnak szenteli. Sokkal gyakoribb az olyan, aki "második müszakban", a napi munka után végzi el az otthoni teendőket. Fontos tehát, hogy tisztában legyünk a háztartás minden csínjával-bínjával, ismerjük azokat a fogásokat, ötleteket, melyek segítségével lerövidíthetjük ezt a munkát, anélkül, hogy az a minőség rovására menne. Korunk egyik legdivatosabb szakmája a munkaszervezés. Nagy gyárak, üzemek, gazdaságok előzetesen felmérik az igényeket, lehetőségeket, hogy a lehető legkisebb anyagi és munkaráfordítással a kínálkozó legnagyobb eredményt érjék el. Ugyanezt kell tennünk kicsiben is: először ismerjük meg szervezetünk szükségleteit, lehetőségeinket, és ehhez igazítsuk mindennapi életünk ritmusát, napi étkezéseink tartalmát, formáját. Ismerkedjünk meg az ételkészítés kisebb-nagyobb fogásaival, gyakoroljuk, hogy saját tapasztalatból is elmondhassuk: nem ördöngös mesterség a főzés tudománya. Kár lenne vezető nélkül nekiindulnunk ennek a vállalkozásnak; e könyv célja, hogy megtanítson a mindennapi táplálkozás törvényeire, és megkímélje az asszonyokat a főzési tanulmányok kudarcaitól, megmutassa a legrövidebb utat, amelyen vargabetű nélkül jó háziasszonyokká válhatnak.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
1 710 Ft

A termék megvásárlásával

171 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó szalay könyvek
Kiadás éve2008
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:448
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly410 gr
ISBN9789639677340
Árukód2088515 / 1010266

Vásárlói értékelések, vélemények

Lerner Gyuláné
2008. 07. 26.

Akönyvet kezdő háziasszonyként ismertem meg 1969-óta a mai napig használom. Nélkülözhetetlen /rongyossá olvasott szirfolokkal tarkitott/ a konyhában. A magyaros izek kavalkádja az elronthatatlan sütireceptek a hagyomány tisztelete minden megtalálható amit egy "magyar háziasszonynak" tudnia kell. Sőt agglegény barátaimnak kifejezetten ajánlom.Fiam családja egy karácsonyra Ilonkát kapta ajándékba.Azóta is használják! Igaz most divat a refornkonyha az ázsia ételei..stb de Horváth Ilona receptjei nem hiányozhatnak a magyar konyhából. Tisztelettel : Panni asszony a fakanál mellől

KavicsTimi
2008. 10. 13.

Anyukám és Nővérkém is ebből a könyvből tanult főzni, én is folytatom a hagyományt.

Mérnök Manó
2011. 06. 18.

Nem tudom próbált-e már kezdő ebből a könyvből pl.meggyes lepényt készíteni. Először is nem határozza meg a tepsi méretét. A normál sütőtepseikben a massza úgy szétterül, hogy a szélén 1-2 mm, a közepén 5-6 mm lesz. Ennek megfelelően a széle már barnára ég, amig a közepén mégmajdhogynem nyers marad. Miért nem használ sütőport? A könyv egyéb helyeken is tele van pontatlanságokkal, félreérthető részekkel

Kiss Dóra
2011. 10. 24.

Már nagymamám is ezt a szakácskönyvet használta rojtosra, anyukámnak is ez a könyv az "alap" és nekem sincs ez másként. Ugyan még csak nemrég sikerült beszereznem és már nem is vagyok teljesen kezdő, de amit eddig elkészítettem belőle az mind tökéletes volt. A világ legjobb szakácskönyve!!

Tóth Nikoletta
2012. 02. 13.

A legjobb szakácskönyv!

Szeged Könyvesbolt
2013. 04. 23.

"Nem elég a tudás a sütéshez-főzéshez, szív is kell hozzá" -Horváth Ilona- A mindent tudó konyhai segítőtárs. Így jellemznénk Horváth Ilona "örökéletű", már évtizedeket megért szakácskönyvét. Minden magyar háztartásban ott a helye! Már dédanyáink, nagyanyáink és mi is ezt használjuk. Kell ennél több ajánlás?


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
1 710 Ft

A termék megvásárlásával

171 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás