Heikki Aalto-Alamen

A ház egy szerelmi vallomás - Aino és Alvar Aalto levelezése

európa könyvkiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  433 oldal

Drága Aino!

Sajnálom a reggeli viselkedésemet, ugye megbocsátasz és megértesz - te a nehéz dolgokat is megérted -, és tudod, hogy az irántad érzett szerelmem olyan mély és vad, hogy néha ilyen formákat ölt.
Reggeltől estig csak rátok gondolok - a szent családra -, az egyetlen édes, bölcs emberekre a világon, este mindig látom magam előtt fényes, furcsán szép fejedet, és úgy érzem, mintha csendesen simogatnálak. Mindenhol csókollak, drága Aino. Csókold meg szegénykéket az apjuk helyett.

A te Alvarod


Drága Papim!

Én vagyok a legboldogabb ember a világon, hogy ilyen otthonom lehet, ilyen csodálatos gyerekeim és ilyen csodálatos, veled közös szakmám and such a love. Hogy is juthat ennyi minden egyvalakinek osztályrészül? Ennek ellenére mostanában egy kicsit lehangolt vagyok. Borzasztóan fogsz hiányozni, a jótanácsaid, az optimizmusod, a reggelek odafent a folyosón és az esték melletted.

Aino


Amikor a közkedvelt svéd bútoráruházból hazavisszük a jellegzetes karosszéket, gondoljunk arra, hogy annak kényelmét és látványát egy finn házaspárnak köszönhetjük, akik a lakott tér fogalmát az épülettervtől a poharakig egységes műegészben képzelték el. Anvar Aalto nem csupán a huszadik század egyik legnagyobb hatású építésze volt, hanem Aino Aaltóval együtt átformálta az európai közízlést. Életükről, közös munkájuk szépségeiről és bonyodalmairól keveset tudhattunk eddig, de most a házaspár hagyatékában rejtőző levelezéséből feltárul szerepük a két háború közti korszak művészeti mozgalmainak világában, Le Corbusier, Moholy-Nagy, az amerikai modernisták és mások társaságában. Az unoka által összeállított, gazdagon illusztrált kötet ugyanakkor egyfajta elégtétel is Ainónak, "a feleségnek", akinek munkásságáról mindig méltatlanul kevés szó esik.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 12 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 12 349 Ft

A termék megvásárlásával

1 234 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó európa könyvkiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:433
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly938 gr
IllusztrációFEKETE-FEHÉR / SZÍNES FOTÓK
FordítóPatat Bence
ISBN9789635048236
Árukód2779708 / 1222804

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 12 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 12 349 Ft

A termék megvásárlásával

1 234 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás