Hajnal Ward Judit

Keresztúton

SORSOK ÉS SZENVEDÉLYEK

l' harmattan kft.  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  224 oldal

A Keresztúton történetei szenvedélybetegségekkel és mentális zavarokkal küzdő, különböző életkorú és szociokulturális hátterű szereplők mindennapjaival foglalkoznak. A kötet L'Harmattan Kiadónál 2019-ben Sorsok és szenvedélyek sorozatban megjelent Tintásüveg biblioterápiai olvasókönyv folytatása.

A sorozat a hazai irodalomterápia szépirodalom-orientált gyakorlatától eltérően a gyakran máshová nem beskatulyázható, de értékes és innovatív szövegek publikálását tekinti elsődleges céljának. A jelen könyvben fiktív történetek szolgálnak a szövegek által ihletett beszélgetések kiindulópontjául. Az egyes történeteket követő kérdések a szövegértést kívánják elősegíteni. A szövegek egyéni vagy csoportos feldolgozása kiindulópontul szolgálhat az önismereti folyamatban, az olvasás, az értelmezés és a megbeszélés során. Az amerikai háttér valójában csak díszlet, a szereplők és az általuk megélt események a világon bárhol lehetnének.

A Tintásüveg szereplőinek a felépülés és a lelki egészség visszaszerzésére irányuló elsősorban belső indíttatású törekvései mellett a Keresztúton történetei a külső segítség szerepét is hangsúlyozzák.

HAJNAL WARD JUDIT a Rutgers Egyetemi Könyvtár addiktológiai szakreferense. A szerző az angol-magyar szakos bölcsészdiplomáját a debreceni KLTE-n szerezte, a könyvtárinformatika szakot pedig a Rutgers Egyetemen végezte. Kutatási területe az addiktológia tudományának története, beleértve a gyakorlati alkalmazást és az ismeretterjesztő felvilágosítást is. A hazai körökben jól ismert könyvtáros több angol és magyar nyelvű kötet, tanulmány és esszé szerzője.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 392 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó l' harmattan kft.
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:224
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly248 gr
Sorozat SORSOK ÉS SZENVEDÉLYEK
ISBN9789634149538
Árukód2770846 / 1216322

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 392 Ft

Személyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Budapest StreetBudapest Street