G. Nagy János  |  Dr. Kovácsné Cohner Judit  |  Ozsváth Miklós

Mit kell tudni az ECDL vizsgához?

computerbooks  | 2005  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  484 oldal

A "Mit kell tudni a PC-ről?" című, az Office illetve Windows különféle verzióira íródott kötetei évek óta igen kedveltek a számítástechnikát tanítók és tanulók körében. A sok pozitív visszajelzés arra ösztönözte a szerzőket, hogy elkészítsék a könyv XP-re hangolt változatát is.

Munkánk során természetesen figyelembe vettük a jobbító szándékú javaslatokat is, aminek eredményeképpen az olvasó egy némileg megújult koncepció alapján elkészült könyvet tarthat a kezében, amely azonban - hitünk szerint - elődeinek minden eredményét és erényét megtartotta.

Miről is van szó? Amikor az első "Mit kell tudni a PC-ről?" című könyv megjelent, a számítástechnikai, informatikai tudást alapszinten a gépkezelői, középfokon pedig a szoftverüzemeltetői OKJ vizsgával igazolhatták az érdekeltek. Ennek megfelelően igyekeztünk az OKJ-s vizsgáknak megfelelő anyagot is belefoglalni a könyvbe úgy, hogy azok is haszonnal forgathassák a kötetet, akik "csupán" megalapozott felhasználói ismeretekre vágynak, de szakképesítést nem kívánnak szerezni.

Az első kötetek megjelenése óta azonban sok víz lefolyt a Dunán, és sok minden változott a számítástechnika oktatásban is. A legfontosabb változás talán az, hogy egyre szélesebb körben terjed az NJSZT által gondozott ECDL vizsga, amely, bár szakképesítést nem jelent, igazolja a széles körű, korszerű, európai normarendszernek megfelelő ismeretrendszert, az ún. "informatikai írástudást".

Az ECDL ismeretanyaga a legutóbbi kötetekben már helyet kapott; megpróbáltuk ötvözni a kétféle követelményrendszert.

Az új könyvben csupán a hangsúlyok változtak: alapvetőnek fogadtuk el a pillanatnyilag hatályos ECDL vizsgaanyagot, az ún. syllabust, és a könyvet ennek megfelelően szerkesztettük. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az OKJ-s vizsgára készülők ne forgathatnák éppoly haszonnal a könyvet, mint eddig, csak éppen a tárgyalás sorrendje, az anyag logikája, felépítése a syllabust követi.

+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 845 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó computerbooks
Kiadás éve2005
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:484
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly620 gr
FormátumB 5 250 X 175
ISBN9789636183271
Árukód2091296 / 1011289

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 845 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány