Fábri Ferenc

Leveleki Eszter emlékezete

fapadoskonyv.hu  | 2016  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  453 oldal

Egyre jobban érezzük, hogy a XX. század megannyi történelmi drámájával, kríziseivel és fellendüléseivel, kihívásaival egy olyan korszak volt az emberiség történetében, melyben jóformán minden egyén személyes élete "regényes", méltó az emlékezetre, a rendszerezett feldolgozásra. Helytállások és megingások, talpra állások és elbukások, magány és közösség megannyi élménye torlódik össze a mögöttünk hagyott század sorsaiban.
Különösen ilyen sors azé az emberé, aki valamilyen módon mindig különös középpontja, fókusza volt nagyobb emberi társulásnak, aki - küzdve a korszellemmel - maga is szándékosan kívánt nyomot hagyni a koron, akár gyermekek jellemében, lelkületében.
Ebban a fókuszban válik még különösebben jelentőssé egy vállalkozó kedvű asszony, Leveleki Eszter élete. Külön szerencséje a sorsnak - s tán ez sem véletlen - hogy növendékei, hívei megannyi dokumentumot őriztek meg, fontos emlékként ebből a jelentős életből.
A kötet szerzője-szerkesztője a dokumentumgyűjteményből, egyben személyes emlékeiből állította össze az életrajzi - de az életrajzon messze túlmutató - kötetet, mondhatni "tényregényt". Az olvasót izgalmas kalandra invitálja, aki a pedagógus próbálkozásait, hitvallását keresi, megtalálja, aki a helytálló vagy éppen a morális próbatételekben alulmaradt "mellékszereplők" rendszerében kortörténetet keres, megtalálja, aki érzelmes, "női" történeteket keres, megtalálja, aki jeles kortársak életének fontos epizódjait keresi, megtalálja.
Aki tehát a magyarországi, közép-kelet-európai XX. századra kíváncsi, olvassa el "Leveleki Eszter emlékezetét"!
Trencsényi László
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 850 Ft

A termék megvásárlásával

285 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó fapadoskonyv.hu
Kiadás éve2016
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:453
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly556 gr
IllusztrációFEKETE FEHÉR FOTÓKKAL
ISBN9789633776698
Árukód2729464 / 1186471

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 850 Ft

A termék megvásárlásával

285 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás