Az ókori Róma - Birodalom, mely egykor a világ ura volt

A római kultúra ma is jelen van a fejlett világban. Téved, aki azt hiszi, hogy a latin örökség csak a tudományos szóhasználatban, a jogászok tantervében, az irodalmárok kötelező olvasmányaiban, a régészeti emlékekben és sírkövek feliratain él. A római világ mai is eleven, és még nagyon sokáig hatni fog. Ez a kötet az ezeréves római történelem... bővebben
Utolsó ismert ár:
6 175 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
A véleményeket és az értékeléseket nem ellenőrizzük.
Nincs értékelés
Kérjük, lépjen be az értékeléshez!
Olvasói értékelések
Csapó Csaba
Igazán színvonalas, csodálatos könyvet vehet a kezébe az olvasó; mindenképpen ajánlom, hogy az ókori római kultúra iránt érdeklődők inkább ezt a könyvet vegyék meg, mint egy hasonló témájú, de olcsóbb kiadást. Az illusztrációk, fotók, extra minőségűek, fényes papíron találhatók, kitűnő nyomdatechnikával. Ezen kívül a könyv informatív, a "kezdők" éppúgy haszonnal forgathatják, mint az ókortudósok. Tematikája felöleli az ókori régészetet, Róma hétköznapjait és ünnepeit, a római történelmet, kultúrát, és annak napjainkig történő továbbélését. Az ókoro leletek csúcsminőségű fotóival illusztrálva megtudhatjuk - többek között - , mit ettek, ittak a rómaiak, hogyan szórakoztak, milyen volt az iskola, hogyan nevelték gyerekeiket; továbbá képet kaphatunk a római lakóházakról, azok berendezéseiről, a rómaiak ruházatáról, hajviseletéről, ékszereikről és illatszereikről, illetve az ókori luxuscikkekről is. Megtudhatjuk, milyenek voltak a színi-, és cirkuszi játékok, továbbá a gladiátorversenyek. A békeidők életén kívül életre kelnek a római hódítások, a római hadsereg felépítése, és a hadiszközök is. Az ókori római birodalom központját éppúgy reprezentálja a könyv, mint a provinciákat, illetve a mai római kori emlékeket. Évekig nem vettem meg, mert sajnáltam rá a pénzt; most, hogy olvasom, azt sajnálom, hogy nem korábban gyűjtöttem rá össze a pénzt.
Eredeti ár: 4 500 Ft
Online ár: 4 275 Ft
Kosárba
Törzsvásárlóként:
427 pont

Események

H K Sz Cs P Sz V
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
ChatBot