Éve Herrmann

100 Montessori fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól - A gyermek támogatása az első felfedezések időszakában

MÓRA CSALÁDI IRÁNYTŰ

móra ferenc ifjúsági könyvkiadó zrt  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  218 oldal

A gyermekközpontú szemlélet elterjedése a köztudatban nagyon nagy részben a jeles olasz orvos-pedagógusnak köszönhető. A róla elnevezett pedagógia alapelve a gyermek tisztelete. Kiindulópontja, melyre egész módszere épül, az a természetes érdeklődés, amely már az újszülöttet is jellemzi. Ennélfogva a nevelés során az a felnőtt legfőbb feladata, hogy ennek feltételeit a lehető legteljesebben biztosítsa. Fontos, hogy a gyermek mindent maga végezzen, ami fejlődését elősegíti, s a tapasztalat segítse tudása létrejöttét.
A Montessori-pedagógia nem a tekintélyre alapozza a nevelői hatást, mert azt nem tekinti hatékonynak, hanem ötletes fejlesztő módszerekre. Ehhez motiváló, az érzékszervi fejlődést kreatívan támogató játékos eszközöket dolgoztak ki a gyermeket számára, és olyan módon építették fel a környezetét, hogy az mindenben a gyermek sajátosságaihoz igazodjon.
Éve Herrmann a Montessori-pedagógia képviselője. Könyvében a gyermekek életkori sajátosságai alapján, tematikusan rendszerezi azokat a tevékenységeket és eszközöket, amelyek mai viszonyaink között is érvényesen támogatják a gyermekek fejlődést.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 799 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó móra ferenc ifjúsági könyvkiadó zrt
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:218
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly302 gr
Sorozat MÓRA CSALÁDI IRÁNYTŰ
IllusztrációSZÍNES FOTÓKKAL
FordítóKaló Krisztina
ISBN9789634860761
Árukód2717887 / 1177244

Vásárlói értékelések, vélemények

(14 vélemény)
Szonja Saddel
2020. 12. 01.

Ez nem 100 gyakorlat (activity), hanem 100 tanács, Montessori elv, ötlet, javaslat, és igen, néhány tevékenység ötlet. Az első például ez: Együttműködés: hagyjuk, hogy a gyerek csinálja, amit már ő is tud. Vagy a második: A lakás átrendezése. Hatalmas betűkkel, laza sorokban, vastag papíron: mindez szép, kellemes kézbe fogni, de nagyon keveset ad. Azoknak javaslom, akiket egy hangyányit érdekel a Montessori pedagógia, szeretnének átfogó és gyakorlati képet kapni, de nem nagyon akarják beleásni magukat a részletekbe, sem elköteleződni az otthoni megvalósítása mellett. A címével ellentétben ez nem egy "feladatgyűjtemény".


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 799 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Carley Fortune: Várlak a tónálCarley Fortune: Várlak a tónál