Ertler Alíz

Menni kell! - Utazások a komfortzónán kívül Brazíliától Kamcsatkáig

magánkiadás  | 2023  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  304 oldal

AJÁNLÁSOK:
FÜR ANIKÓ SZÍNMŰVÉSZ
Gyerekkora/om óta ismerem - legalábbis azt hittem! Mégsem lepett meg túlságosan világraszóló vállalkozása. Szükségszerűnek mondanám: mindig volt benne valami különleges, megspékelve jó adag perfekcionizmussal. Hála Istennek, sokan világjárnak, megkapóan érdekes útleírásokkal, élménybeszámolókkal Dunát (Nílust, Temzét stb.) lehet rekeszteni, és ez igazi ajándék a kényszerből vagy önként otthonülősebb fajtának. Lapozgatok, látom a sok gyönyörűséget képen-szövegben, pereg a mozi, és közben arra gondolok: de jó neki!
Aliz könyve azonban tartogat még valamit mindezeken és a személyességén túl! Nevezetesen, hogy most azonnal le akarom rángatni a felső szekrény legfelső polcáról a bőröndömet, beledobálni a legszükségesebbeket, és világgá menni, menni, menni, menni... ?, de jó nekem!

LERNER JÁNOS
TERMÉSZETFILMES, GEOGRÁFUS-TÉRKÉPÉSZ, VILÁGUTAZÓ
Milyen a könyv, amelyet a kezében tart a Kedves Olvasó? Erre egyetlen szóval nehéz válaszolni, de Aliz gondolatmenetét követve A-tól Z-ig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb választ: Ajánlható - Állati - Bámulatos - Céltudatos - Csodás - Derűs - Eredeti - Élvezetes - Fergeteges - Gondolkodtató - Hangulatos - Inspiráló - Jópofa - Különleges - Lebilincselő - Motiváló - Nagyszerű - Olvasmányos - Ösztönző - Páratlan - Rendhagyó - Sajátos - Szórakoztató - Találó - Unikális - Ütős - Változatos - Zöld - Zseniális...

HÁTLAP (Írta: Illés Andrea, Scolar Kiadó)
Ertler Alíz szenvedélyes utazó. Kamaszkorától űzi, hajtja a világ megismerésének, megtapasztalásának, "átélésének" vágya. Mágnesként vonzzák az idegen kultúrák és emberek, akik felé mindig is elfogadóan, érdeklődő szellemmel és nyitott szívvel közeledett, azzal a szándékkal, hogy a kölcsönös tisztelet jegyében kapcsolatot teremtsen. Több mint harminc éve járja a világot: megfordult az Antarktisz kivételével az összes kontinensen, több éven át élt Hollandiában, Moszkvában, Dubaiban, dolgozott önkéntesként Szváziföldön és Kínában, gondozott pandákat és megfigyelt vadon élő hegyi gorillákat, járt az Amazonas vidékén és az Aral-tó környékén. Sátorozott Kamcsatkán, Hawaii-on és Namíbiában. Rajong a természetért, a vadvilágért, az erdőkért-mezőkért, sivatagokért, az égig érő hegycsúcsokért, a gejzírekért és a vízesésekért... de legalább ennyire a kultúra és a művészetek szerelmese is. Hajlandó egy-egy különleges kiállításért, látványosságért fél Üzbegisztánon átvonatozni vagy Etiópiát átszelni, s ezzel együtt érdeklődve figyeli az egymásnak feszülő szumó birkózókat Japánban, ámulatba ejti egy-egy kuvaiti épület, de nem rest légpárnás hajóval suhanni a Bajkál-tó szigetére, vagy biciklivel bebarangolni a távol-keleti Bagan templomkomplexumát... Élvezettel kanalazza a fagylaltot Kubában, kortyolja a zamatos bort Dél-Afrikában, vagy eszi a zöldségragut a Titicaca-tónál Peruban - és közben szívvel-lélekkel figyel, barátkozik, beszélget a helyiekkel. Utazási élményei közül a legmaradandóbbak az extrém, ismeretlen helyekhez fűződnek.
Keresi és észre is veszi a legapróbb értékeket is, meglátja az örömöt minden pillanatban, és összes érzékszervével megmártózik a világban. Csodákat lát meg, és ő maga is csodákat teremt: örömöt ad, hogy az ő szemén keresztül mi is átélhetjük e számtalan kalandot, s így talán mi is meglátjuk, mennyi gyönyörűség vesz körbe minket is.

FÜLSZÖVEG
Ertler Aliz 1971-ben született Szombathelyen. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott marketing szakon, majd a KREA Művészeti Iskolában tervezőgrafika szakán végzett. Aarhusban tanult ösztöndíjjal, Amszterdamban, Budapesten, Moszkvában és Dubaiban élt. Hollandiában az Excerpta Medica Medical Communications-nál, illetve művészeti szervezeteknél, az Amsterdam-Maastricht Summer University-nél és a Moving Academy for Performing Arts-nál dolgozott. Magyarországon a Nemzetközi Vöröskeresztnél, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványnál és a Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató Kht.-nál töltött el több évet. Több mint 10 évig dolgozott a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács-nál, ennek jó részét home office-ból, külföldről.
Néhány éve szabadúszó grafikus, Badacsonyörsön él. Férjével egy kis kétfős vendégház, a Wild Boar Cottage tulajdonosaként is tevékenykednek.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 7 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 7 505 Ft

A termék megvásárlásával

750 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó magánkiadás
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:304
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly730 gr
IllusztrációSZÍNES KÉPEK
ISBN9786150187525
Árukód2775908 / 1220132

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 7 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 7 505 Ft

A termék megvásárlásával

750 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kriminálisan jó válogatásKriminálisan jó válogatás