Elena Ferrante

Nő a sötétben

park könyvkiadó  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  192 oldal

A Nápolyi regények szerzőjétől

Elena Ferrante, a kilétét mindmáig titokban tartó olasz író ezúttal is a női lélek legmélyére hatol. Főhőse, Leda 47 éves, angol irodalmat tanít az egyetemen. Elvált, két lánya Kanadába költözött volt férjéhez. A hirtelen megtapasztalt szabadság megfiatalítja, felszabadító örömmel tölti el, és saját maga számára is váratlanul vakációra indul a Jón-tenger partjára. Ott azonban egy lármás nápolyi család szomszédságába kerül, amelynek alig titkolt kötődése a maffiához beárnyékolja békésen induló pihenését. A családhoz tartozó gyönyörű fiatal nő, Nina bájos nőiessége hamar felkelti Leda érdeklődését. Nina mintaszerű anyasága egy húsz évvel megkésett szembesülésre készteti Ledát, aki karrierépítésének egy válságos pontján gyermekeit évekre elhagyta, és önmegvalósítása érdekében szakított mindennel, ami a családjához fűzte.

Elena Ferrante a kortárs világirodalom rejtélyes szerzője. Regényei zajos sikert aratnak, díjakat nyernek, de kiléte ismeretlen. Annyi tudható róla, hogy Nápolyban született, és ő a Tékozló szeretet, az Amikor elhagytak, a Nő a sötétben, a Nápolyi regények és A felnőttek hazug élete című művek szerzője. La Frantumaglia (Szilánkok) című műhelynaplójában levelezését, jegyzeteit, valamint kiadatlan írásait gyűjtötte össze. 2007-ben egy mesekönyve, 2019-ben pedig egy esszékötete is megjelent. Leghíresebb műve, a Nápolyi regények tetralógia eddig 15 millió példányban kelt el, negyedik kötete, Az elvesztett gyerek története 2016-ban a Nemzetközi Man Booker-díj finalistái között szerepelt. Saverio Costanzo rendezésében a sorozat első két részéből (Briliáns barátnőm, Az új név története) HBO-sorozat is készült. Az Amikor elhagytak című regényt Roberto Faenza filmesítette meg (A magány börtöne). A felnőttek hazug élete című regényből a Netflix készít sorozatot, a Nő a sötétben Maggie Gyllenhaalt ihlette meg. Elena Ferrantét a Time magazin 2016-ban az év száz legbefolyásosabb személye közé választotta.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 849 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó park könyvkiadó
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:192
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly158 gr
FordítóBalkó Ágnes
ISBN9789633558171
Árukód2751342 / 1202313

Vásárlói értékelések, vélemények

(3 vélemény)
Antalovicsné Szabó Tímea
2021. 12. 20.

Elena Ferrante :Nő a sötétben Sajnos elkövetettem azt a hibát, hogy mivel csak ez az egy kötet volt bent a könyvtárban,így minden előzetes tájékozódás nélkül kihoztam. A Brilliáns barátnőm című művét láttam megfilmesítve, mást még nem olvastam az írónőtől. Ez a regény elég megosztó lehet, másképp érti, érzi egy olyan nő, akinek még nincs gyereke és másképp az, akinek van. Leda küzd a saját lelkében tomboló nővel, az anyasággal,az önmegvalósítással. Akár visszatetszőnek is tűnhetnek az anyaságról alkotott nézetei. Vagy csak meg meri fogalmazni, ami talán minden Anyában felmerül?! Nekem fájtak ezek a gondolatok, sajnáltam a lányait,a családját. Mindannyian vágyunk a szabadságra, az önmegvalósításra, de ennek érdekében meddig merünk elmenni? Mi a fontosabb, a gyermekeim vagy én egymagam? Lehet egyszerre több szerepben is élni, alkotni? Elena Ferrante üzenete elgondolkodtató, néhol megbotránkoztató(Nina baba ellopása),érthető és érthetetlen egyszerre. Emellett a nápolyi származásától való viszolygása,a gyökerei tagadása is egy érdekes vonal. A történet mélyen megérintett, de a főszereplő Léda figurája visszás érzéseket keltett bennem.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 849 Ft

A termék megvásárlásával

284 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány