David Sulzer

Zene, matematika és elme - A zene fizikája és idegtudományi háttere

pallas athéné könyvkiadó kft.  | 2021  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  323 oldal

Noha zenélni anélkül is remekül lehet, hogy egyáltalán tudnánk a zene létezéséhez szükséges biológiai vagy matematikai sajátosságokról, a zene, a hang és az érzékelés alapjainak megismerése magyarázatot adhat bizonyos rejtélyekre, emellett újabb talányokra és az ismeretlen mélyebb rétegeire világíthat rá.

Milyen a hangok formája? Mennyire térnek el egymástól a levegőben, a vízben, illetve a föld alatt terjedő hanghullámok? Miért hangzanak másként az emberek és a hangszerek hangjai? Miért szólal meg mélyebben a klarinét, mint a fuvola? Miként hordoz a zene érzelmeket? Vagy éppen miben különbözik az állatok hallása és az általuk kiadott hang az emberi hallástól és hangtól? - Jelen kötetben többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a zene alapjául szolgáló matematika, fizika és az idegtudomány összefüggéseinek izgalmas felfedezése közben.

A szerző, David Sulzer a Columbia Egyetem Gyógyászati Központ Pszichiátriai, Neurológiai és Farmakológiai Tanszékének professzora. Emellett Dave Soldier művésznéven zeneszerzőként és előadóként is ismert, aki a komolyzene, a jazz és a popvilág számos jelentős alakjával dolgozott már együtt.

Könyvében - amelyet bármelyik zenész vagy zenerajongó izgalmasnak és tanulságosnak fog találni - könnyen érthetővé teszi a zenét érintő, tudománnyal, biológiával és matematikával kapcsolatos kérdéseket. A kötet végére érve minden olvasó nagyobb elismeréssel adózik majd a kreativitásnak, és jobban, mélyebben fogja érteni a zenét.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
4 844 Ft

A termék megvásárlásával

484 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pallas athéné könyvkiadó kft.
Kiadás éve2021
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:323
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly540 gr
IllusztrációKÉPEKKEL
FordítóDr. Thoroczkay-Szabó Mária
ISBN9789635731534
Árukód2751397 / 1202368

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
4 844 Ft

A termék megvásárlásával

484 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!