Chanel Cleeton

Kuba legszebb lánya - éldekorált

i.p.c. mirror könyvkiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  432 oldal

EGY LEGENDÁS KUBAI NŐ, EVANGELINA CISNEROS IGAZ TÖRTÉNETE, AKI MEGVÁLTOZTATTA A TÖRTÉNELEM MENETÉT.

Az aranykor New Yorkjában viszály dúl Joseph Pulitzer és William Randolph Hearst újságmágnások között. Amikor Grace Harrington állást kap Hearst újságjánál, olyan gyilkos világban találja magát, ahol egyetlen szenzáció megcsinálja vagy megtöri egy ember karrierjét, ám Kubából egy olyan történet bontakozik ki, mely megváltoztatja az életét.

A hírhedt havannai börtönben igazságtalanul fogva tartott Evangelina Cisneros a spanyol elnyomás alól felszabaduló Kubáról álmodozik. Amikor Hearst tudomást szerez a lány sanyarú sorsáról, a fotóját "Kuba legszebb lánya" aláírással az újságja címlapjára tűzi, és ezáltal Evangelina neve a kubai függetlenségért vívott harcba való amerikai beavatkozás csatakiáltásává válik.

Marina Perez, a kubai forradalmárokat segítő futár segítségével Grace és Hearts munkatársai megkísérlik kiszabadítani Evangelinát. Amikor azonban a kubai polgárokat gyűjtőtáborokba kényszerítik, és a USS Maine felrobbanása az Egyesült Államokat és Spanyolországot a háború felé sodorja, a három nőnek mindent kockára kell tennie a szabadságért folytatott harcban.

---

A legjobban várt történelmi regények közé sorolta az

Entertainment Weekly prah Magazine Travel + Leisure BuzzFeed Parade PopSugar Bustle SheReads Brit + Co és mások

Grace Harrington az új kedvenc hősnőm. Lenyűgözött az oknyomozó újságírónők és újságmogulok háborújának világa, amelybe bátran beleveti magát, s egyaránt elbűvölt és megszakadt a szívem Evangelina Cisneros történetétől, Kuba egyik legszebb és legbátrabb lányától.

- NATASHA LESTER, a Mr. Fitzgerald csókja New York Times-bestseller szerzője


Szórakoztató, tanulságos és mélyen megindító. Nem tudtam betelni a csodálatra méltó női karakterekkel, a történelemmel, valamint a romantika és a remény súlyával.

- EVIE DUNMORE, a Bringing Down the Duke című USA Today-bestseller szerzője


Chanel Cleeton ismét életre kelti a kubai történelmet új, magával ragadó regényében. A három nő életét ügyesen fonja össze, akiknek életét visszavonhatatlanul átalakítja a kubai függetlenségi háború. - BRYN TURNBULL, a The Woman Before Wallis című könyv szerzője


A történet a rendkívüli aranykor szálait - a sárga újságírás mocskos világát, a spanyol-amerikai háború drámáját és a nők életébe beavatkozó társadalom szerepét - fonja egybe három emlékezetes hősnő életével, akiknek a szerelem és a függetlenség felé vezető, egymást keresztező útjai késő éjszakáig ébren tartanak majd. - KERRI MAHER


Három felejthetetlen nő inspiráló története bátorságról, szeretetről és veszteségekről. Cleeton ügyesen választja ki a főszereplőit, majd a kor bonyolult eseményeit egy összefüggő, magával ragadó történetté fűzi, mely olyan történelmi tényeket tár elénk, melytől garantáltan leesik az ember álla. - PUBLISHERS WEEKLY


Ebben a lebilincselő, letehetetlen elbeszélésben három felejthetetlen nő történetét szövi össze a spanyol-amerikai háború és a spanyoloktól való kubai szabadságharc hátterében. A Kuba legszebb lánya rávilágít azokra a harcos nőkre, akik döntő szerepet játszottak ebben a fontos időszakban.

- MARIE BENEDICT


Igazán lenyűgöző, drámával és veszéllyel fűszerezett regény, melyben Cleeton három erőteljes nő hangján keresztül világít rá Kuba függetlenségért folytatott harcára. A szenvedéllyel megírt regény mélysége és szereplőinek hitelessége egy magával ragadó olvasmány ékes példája, amit mindenkinek el kell olvasnia!

- HAZEL GAYNOR


A történelmi regények rajongói imádni fogják ezt a regényt és a régmúlt korszak tökéletesen részletgazdag leírásait. Ez egy újabb telitalálat Cleetontól. - LIBRARY JOURNAL


Bár a történelmen nem lehet változtatni, mégis reménykedünk a boldog végben a három hősnő és Kuba számára, sőt, bizonyos mértékig az újságmágnások számára is. ... A Kuba legszebb lánya izgalmas és inspiráló olvasmány, ami megmutatja, hogy a nők, a bátorság és a forradalom három olyan szó, mely gyakran ugyanazt jelenti. - NPR


A szerző a spanyol-amerikai háború kevésbé ismert történetének egy lenyűgöző darabját tárja elénk, és Evangelina Cisneros valós történetét mutatja be. A fiatal lány életében történt események kiélezték a Pulitzer és Hearst közötti lapterjesztési csatát, és rávilágítottak a sajtó hatalmára. A gazdag történelmi tényekkel és határozott női karakterekkel teli könyv lenyűgöző olvasmány.

- BOOKLIST
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 699 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 414 Ft

A termék megvásárlásával

541 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó i.p.c. mirror könyvkiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:432
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly476 gr
FordítóGazdag-Lukács Edit
ISBN9789636358525
Árukód2782336 / 1224607

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 699 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 414 Ft

A termék megvásárlásával

541 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal