Büszkeség és balítélet

Jane Austen

Csodálatos lények lehettek a régi angol papkisasszonyok - egy kis faluban elásva, vénlányságra és tüdőbajra kárhoztatva hervadhatatlan regényeket tudtak írni az emberi természetről és szenvedélyekről. Jane Austen is vidéki papleány volt, mint a Bronté nővérek. Hat teljes regény maradt utána és néhány töredék. Ennek a viszonylag kis életműnek... bővebben
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Ria
Én először a 6 részes minisorozatot láttam és hát mondanom sem kell hogy nagyon megtetszett! azonnal kiolvastam a könyvet is:) és nagyon jól döntöttem! a film és a könyv tökéletes! Jane Austen nagyszerű írónő még ma is megállja a helyét!!!!! mindenkinek ajánlom!
Tábori Zsófia
Ez a romantikus mű nagyszerű és minden lány képzeletét megragadja.Szerintem nincs olyan lány a mű olvasása után aki ne szeretne Lizzy helyében lenni.Ajánlom mindekinek !!!!!!!!!
Kulcsár Johanna
A Büszkeség és balítélet a kedvenc könyvem és Jane Austen művei közül is ( véleményem szerint ) a legjobb. Mikor először olvastam el a regényt, azonnal lapoztam is az elejére és újrakezdtem ,mert annyira tetszett. Ennek a kornak a hangulata, az elmés dialógusok, és a kiváló jellemrajzok teszik tökéletessé az iróniájáról elhíresült írónőnek ezt a művét. A BBC által készített hatrészes adaptáció szintén kizárólag dicséretet érdemel, elsősorban a két főszereplő ( Jennifer Ehle és Colin Firth ) csodálatos alakításának köszönhetően, de a többi szereplő is nagyon jól el lett találva ( gondolok itt pl Mrs. Bennet mulatságos alakjára). A film természetesen megvan DVD-n és elég gyakran meg is nézem, mivel képtelen vagyok megunni, pedig már szinte kívülről tudom. Főleg a romantikusabb lányoknak ajánlom ezt a letehetetlen könyvet, ami bepillantást nyújt a XVIII. század végi és a XIX. század eleji vidéki Anglia nemeseinek világába.
Mutasd az összes véleményt

Események

H K Sz Cs P Sz V
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1