Boldizsár Ildikó  |  Szegedi Katalin

Királylány születik

nhk naphegy könyvkiadó kft  | 2012  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  32 oldal

Minden kislány királylánynak születik, és a mesékből tudjuk, hogy a királylányok születésénél gyakorta bábáskodnak tündérek, akik megáldják az újszülöttet. A kisbabák a szívükben őrzik ezeket a jókívánságokat, ám ahogy telnek-múlnak az évek, lassanként megfeledkeznek róluk. Boldizsár Ildikó és Szegedi Katalin azonban emlékszik, és ebben a könyvben elmeséli nekünk, hogy milyen kincset rejt a kislányok szíve...
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó nhk naphegy könyvkiadó kft
Kiadás éve2012
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:32
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly530 gr
IllusztrációSZEGEDI KATALIN RAJZAIVAL
ISBN9789639869257
Árukód2203935 / 1059177

Vásárlói értékelések, vélemények

Mónika és Péter
2009. 08. 03.

A rádióból hallottam a könyvről. Óriási csalódás volt amikor kézbe vettük. Ugyan mi csak egy buta orvos-jogász házaspár vagyunk, de nem jöttünk rá, hogy mitől lesz a mi Királylányunk "gazdagabb", ha megismeri e könyv tartalmát. Az illusztráció is nyomasztó. Hát kidobunk 2600 Ft-ot és még elajándékozni is szégyellnénk.

Tokaji Fruzsina
2009. 10. 14.

Pedig szerintem nem túl bonyolult a dolog. Ott kezdődnek a gondok, ha ezt valaki nem érti. Teljesen rendben van a történet is, az illusztráció nagyon szép, különleges és sok pluszt ad a könyvhöz. Alapvető emberi értékek, nem lesz ettől gazdagabb egy gyerek? Engem egyedül a tündérek kissé erőltetett nevei zavartak. Miért fontos a vélemény szempontjából, hogy valaki orvos-illetve jogász? Nem kell szégyellni elajándékozni, biztos sokan örülnének neki.

Francesca
2009. 10. 14.

Pedig semmi komplikált nincs benne. Alapvető emberi értékek-nem lesz ettől gazdagabb egy gyerek? A történet teljesen rendben van, az illusztrációk is nagyon szépek és különlegesek, bár aki disney-hercegnőkhöz szokott, annak talán nyomasztó (???). Ráadásul az összes tündér a világ más-más tájáról való, jól felismerhető jellegzetességekkel, a legapróbb részletekig. Engem egyedül a tündérek kissé erőltetett nevei zavartak. Nem kell szégyellni elajándékozni, biztos sokan örülnének neki. Ja, és még valami: semmi jelentősége nincs, hogy orvos vagy jogász, vagy mi. Ez csak nektek fontos. Amúgy semmi jelentősége a vélemény szempontjából.

francesca
2009. 10. 14.

Teljesen jó a könyv, különlegesek az illusztrációk, és alapvető emberi értékeket közvetít-nem lesz ettől gazdagabb egy gyerek? Az értetlen orvos-jogász házaspár gyereke meg nézegessen Disney könyveket!

Andrea
2009. 10. 15.

Ez a könyv bekerült 2009-es Rotary Irodalmi Díjra esélyes döntős művek közé. Különleges ajándék kislányoknak és nőknek egyaránt. Felhívja a figyelmet az igazán fontos női értékekre, mint türelem, vidámság, tisztaszívűség, egészség, igazmondás, stb., miközben tudatosítja a gyerekekben, hogy bár ezekkel az értékekkel, mindenki rendelkezik, tőlük függ, hogy az életben ezeket miként és hogyan használják.

Mariann
2009. 10. 26.

A buta orvos-jogász házaspár önkritika, igaz!!!! A könyv gyönyörű, a tartalom lélekemelő. a jogászok észbeli képességét már eleget kritizálják, nem teszem!!!! Kérjenek meg egy értelmesebb családtagot, hogy magyarázza el a könyv látványát, tartalmát! Megéri!!!!!!

Ildi
2009. 11. 23.

A könyv gyönyörű. Az alapötlet, amire a történetet felfűzi, csodálatos. Gyönyörű olvasmány mamáknak, anyáknak és lányaiknak is. Én nagyon örülnék egy ilyen ajándéknak, pedig - félve jegyzem meg - én is jogász vagyok. Lányomnak vettem, bízom benne, hogy elolvassa majd az unokámnak is.

mama
2011. 01. 01.

Nagyon szép mesekönyv, ajánlom mindenki figyelmébe, akinek kislánya van. A nevek kissé nehezen megjegyezhetők de ettől eltekintve semmi hibát nem találok benne a legszebb meseköny mondanivalójában és rajzaiban a gyermekeim polcán, ahol van van 200 db.

Manka
2011. 01. 11.

Én a lányomnak vettem meg a könyvet a 8. születésnapjára. Igazi ajándék volt! Még a bátyja és az öccse is szívesen végiglapozta... Mind szövegben, mind képi világában értékes dolgokat közvetít, gondolatokat ébreszt. Az illusztrációk nem nyomasztóak - a képzelet szinte szárnyra kap tőlük. Igaz, az én lányom kifejezetten Szegedi Katalin rajongó... Én is szívesen nézegetem ezt a könyvét is.

manyi80
2011. 01. 14.

A kislányom ajándékban kapta a könyvet - bár még csak 6 éves, teljesen megértette, hogy mennyire fontosak egy kislány, majdan egy nő életében azok az értékek, amelyeket a könyv felsorakoztat. Ő is olyan "királylány" (anyuka, óvónő, tanárnő, orvos, barát stb.) szeretne lenni, aki ilyen értéteket közvetít, ajándékoz. Szerintem egy ilyen témájú könyv a mai - csupán a külsőségekre figyelő - világban olyan, mint egy korty víz az sivatagban - üdítő és életmentő. Különösen tetszik, hogy a 9 égi királylány más-más nációhoz tartozik. így kicsit könnyebb beszélgetni egy gyerekkel arról, hogy bár az emberek különböző kultúrákban élnek, esetleg más a bőrük színe, mégis ugyanazokat az értékeket vallják.

Karina
2012. 09. 24.

Gyönyörű könyv!!! Rendszeresen lekerül a polcról, csakúgy, mint "párja", a Királyfi születik.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 315 Ft

A termék megvásárlásával

331 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power