Bodó Iván

Naplóm a halásztanyán

scolar kiadó kft.  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  173 oldal

Bodó Iván afféle modern Matula bácsi. Ismeri a Balatont, a tópartot, a vízi és vízparti csodákat. Barátságokat köt a mindennapjait derűssé varázsoló élőlényekkel. Az évszaknak megfelelően szalmakalapjával vagy kesztyűjével int nekik, néhányukat otthonába fogadja. Így válik feladatává gondoskodni Leveli Líviáról, a kis békalányról is, akit egy hideg őszi estén talál a tornácán... Könyvében több mint két év eseményei követik az évszakokat, bepillantást nyújtva a természet örök körforgásába.

Olvasás során kedvet kaphat szülő és kisgyermek a barangoláshoz és a természet figyelmes szemléléséhez. A már olvasni tudó iskolások, a kamaszok, de a szülők és nagyszülők is mosolyogva lapozgathatják a kötetet, a még térden ülő apróságoknak olvasgatva belőle, csodálva a színes illusztrációkat.


A tópartokon, vizek tükrén tevékenykedő berki ember naplója ez a könyv, amelyben találkozásairól, rácsodálkozásairól ír. Lapjain barátságokat köt őt meglátogató vagy útját keresztező, mindennapjait derűssé varázsoló élőlényekkel. Az évszaknak megfelelően szalmakalapjával vagy kesztyűjével int nekik, megszólítja őket - rendszerint valami vidám apropóból -, néhányukat otthonába is fogadja. Így válik feladatává gondoskodni Leveli Líviáról, a kis békalányról is, akit egy hideg őszi estén talál a tornácán.

A több mint két év eseményei követik az évszakokat, bepillantást nyújtva a természet, szűkebb értelemben a vízpartok környezetének csodálatos körforgásába, az itt élő ember világába, aki példamutatóan alkalmazkodik, és igyekszik minél kevésbé beleavatkozni a természeti törvényekbe és folyamatokba.

Olvasás során kedvet kaphat szülő és kisgyermek a természetben való barangoláshoz és a figyelmes szemlélődéshez, s akár megírhatja saját naplóját is. A már olvasni tudó iskolások, a kamaszok, de a szülők és nagyszülők is mosolyogva lapozgathatják a kötetet, a még térden ülő apróságoknak olvasgatva belőle, csodálva a színes illusztrációkat."Bodó Iván lenyűgözően sokat tud erről a vízi világról, foglalkozása miatt is, a szakmán azonban túlnő a kíváncsiság, a kutató-megfigyelő-értelmező szenvedély, és írói tehetséggel felfegyverkezve átadja nekünk élményeit, bevezet minket is a mindennapi csodákba."

Csukás István
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 799 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó scolar kiadó kft.
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:173
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly440 gr
IllusztrációDEÁK PANKA RAJZAI
ISBN9789635095186
Árukód2758261 / 1207319

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 999 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 3 799 Ft

A termék megvásárlásával

379 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power