Benkő László

Nagy Lajos V. - Mária, az elfeledett királynő

lazi könyvkiadó kft.  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS  |  423 oldal

Lassan eljár az idő I. Lajos, a nagy lovagkirály felett. A magyar és a lengyel trón együttesen túl nagy terhet jelent számára, s életét mindjobban megnehezítik korábbi sebesülései. Ismeretlen betegség is kínozza, amit egyes orvosok leprának vélnek.
Lengyelországba az anyját küldi, hogy helyettesítse őt a krakkói trónon, de e lépése csak újabb bonyodalmakat okoz. Mivel fiúörököse nincs, kénytelen leányaira - Máriára és Hedvigre - hagynia országait.
Az udvarában nevelkedett, közkedvelt Durazzói Károly herceg, aki a Velence elleni háborúban hadvezérként kiválóan megállja a helyét, megszerzi Nápoly trónját, s a még mindig ármánykodó Johannát eléri végzete. Lajos király azonban csak hónapokkal éli túl nagy ellenségét, és halálával az országban megindul a belső erjedés. Szinte semmi nem úgy alakul, ahogy testamentumában kikötötte. A kiskorú Máriát ugyan megkoronázzák, de ellenfelei szinte rögtön támadni kezdik a helyette régensként az államot irányító Erzsébet özvegy királynét. A magyarok nagy része nem kíván nőt látni a trónon, ezért az országba hívják Károlyt.
Ez a lépés nem várt, borzalmas fejleményekkel jár. Gyilkos politikai merényletek követik egymást, s közben a Délvidéket lángba borítja a kívülről támogatott rebellió.
A Nagy Lajos király élettörténetét részletesen bemutató ötrészes regénysorozat záró kötete továbbra sem nélkülözi a kül- és belpolitikai események, összefüggések feltárását, ám elsődleges célja, hogy bemutassa Mária királynő szerencsétlenül rövid, tragikus eseményekben bővelkedő életét.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 499 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó lazi könyvkiadó kft.
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:423
BorítóCÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly498 gr
ISBN9789632676173
Árukód2781524 / 1224043

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 499 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

LID - Együtt olvasunkLID - Együtt olvasunk