Benjamin Graham

Az intelligens befektető - Jason Zweig kommentárjaival aktualizált, új kiadás

BEFEKTETÉSEK KLASSZIKUSAI

t. bálint kiadó  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ  |  517 oldal

"Egyértelműen a legjobb könyv amit a befektetésekről valaha is írtak!"- ezekkel a szavakkal méltatta Warren Buffet, a világ legnagyobb befektetési guruja tanárának és mentorának örök érvényű pénzügyi bibliáját. Benjamin Graham amerikai közgazdász és befektető, az érték alapú befektetés atyja, 1949-ben írta mára már klasszikussá vált könyvét. Hogyan lehet időszerű egy több mint fél évszázada írt pénzügyi mű? Graham többször, utoljára 1973-ban dolgozta át munkáját. Jason Zweig pénzügyi szakíró 2003-ban lábjegyzetekkel egészítette ki Graham eredeti szövegét, illetve minden fejezethez kommentárokat írt. Másrészt a szerző nagyon éles különbséget tesz a spekuláns és a befektető között. Könyve nem azoknak szól, akik azt szeretnék megtudni, hogy miként lehet a pénzügyi piacokon egy hónapon, egy éven vagy akár három éven belül meggazdagodni. Éppen ellenkezőleg, azok fogják a legnagyobb haszonnal forgatni, akik élethosszig tartó befektetéseikhez kívánnak iránymutatást kapni – vagyis nem spekulánsként, hanem intelligens befektetőként tevékenykedni. Harmadrészt, ahogy Graham is megállapítja, "Plus ca change plus c'est la méme chose" - vagyis minél inkább változik, annál inkább ugyanaz marad. Ennek fényében nem csoda, hogy Zweig - akinek személyében a szerző méltó társra lelt - a Graham által a 60-as évekből, illetve a 70-es évek elejéről hozott konkrét példák mindegyikének megtalálta a közelmúltbeli megfelelőjét. Azt, hogy Graham tanításain nem fogott az idő, leghíresebb tanítványának, Warren Buffetnak az eredményei is igazolják. Buffet, akinek bevallása szerint ez a könyv adta meg befektetői karrierjének legnagyobb lökését, előszót és függeléket írt a könyv a magyar kiadás alapjául szolgáló 2003-as átdolgozásához.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 8 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 540 Ft

A termék megvásárlásával

854 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó t. bálint kiadó
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:517
BorítóKEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly1006 gr
Sorozat BEFEKTETÉSEK KLASSZIKUSAI
IllusztrációÁBRÁKKAL
FordítóLénárt Szabolcs
ISBN9789638902443
Árukód2222637 / 1078548

Vásárlói értékelések, vélemények

(35 vélemény)
Csányi Krisztián
2015. 01. 25.

Egyszerűen alapmű! Bár Graham nem most írta könyvét, Jason Zweig nagyszerűen aktualizálta azt! Mindenkinek azt javaslom, hogy csak akkor olvassa, amikor van legalább egy órája, amit csendben tölthet, ugyanis időnként nagyon oda kell figyelni, hogy az összefüggéseket megértsük.

G Gábor
2019. 02. 15.

Mindenkinek javaslom, aki tőzsdei befektetések előtt áll. Sőt. Inkább senkinek sem javaslom, hogy tőzsdére vigye a pénzét, amíg el nem olvasta ezt a könyvet.

Balazs Badics
2021. 09. 15.

En angolul olvastam, ugyanugy a 2003-as kiadast, nagyon jo konyv, tenyleg az egyik leheto legjobb objektiv velemny a hosszutavu befektetesekrol. Itt van par kituno idezet belole (bocsanat a hianyzo magyar karakterek miatt): 1) Time in the market is much more important than timing the market (Minel tobb ideig fektetsz be vmibe, annal tobb hozamot hoz, es szinte lehetetlen megjosolni a piac csucspontjait es melypontjait.). 2) You must never delude yourself into thinking that you're investing when you're speculating (Soha nem alltasd magad azzal, hogy befektetsz, mikozben csak spekulalsz (tippelgetsz...) 3) There are no good and bad stocks or companies, but cheap stocks and expensive stocks (relative to their value). (Nicsenek rossz es jo cegek vagy reszvenyek, csak olcso es draga reszvenyek (az "ertekukhoz" kepest). 4) The true investor will do better if he forgets about the daily "sensational" news about the stock market and pays attention to his dividend returns and to the operation results of his companies. (Nem kell figyelni a mindennapi szalagcimeket, hireket, hanem inkabb a cegek hosszutavu teljesitmenyet es osztalek-fizeteset kell nezni.) 5) The intelligent investor is a realist who sells to optimists and buys from pessimists, because the market is a pendulum that forever swings between unsustainable optimism (which makes stocks too expensive) and unjustified pessimism (which makes them too cheap). (A sikeres befekteto az optimistaknak elad, a pesszimistaktol vasarol; mert a tozsde egy allando inga-kent mukodik, a hatartalan optimizmustol (ami az osszes reszvenyt nagyon dragava teszi) a mely pesszimizmusig (ami mindent nagyon olcsova tesz)."

Burucs Ádám
2023. 11. 13.

Száraz, tényszerű könyv, de ami benne van az kötelező alapismeret mindenkinek, aki értékpapírt szeretne venni, eladni, tartani, kereskedni. Ajánlom.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 8 990 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 8 540 Ft

A termék megvásárlásával

854 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal