Benedek Szabolcs

A fehér ruhás lány

pont kiadó kft  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  139 oldal

"Benedek Szabolcs (1973) József Attila-díjas író, több mint két tucat, felnőtteknek szóló könyve után ifjúsági regény megírására szánta el magát.

A fehér ruhás lány című ifjúsági regénye a tizenéves korosztályt célozza meg. A mű cselekménye napjainkban játszódik, egy négytagú családban, akik egy száz évesnél is idősebb házban élnek. A monoton mindennapi életet színező kiskamasz-képzelet "igénynek" elébe menve, a szerző egy különös képzetet ("képződményt") illeszt regényébe. A lakásban egy különös, képzeletbeli lény is megjelenik, egy "szellem", egy fehér ruhás lány, akit sokáig csak a család gyermek tagjai, Laura és Bence látnak.

Laura és Bence testvérek, és bármennyire is meglepő, most éppen örülnek annak, hogy újra mehetnek iskolába, mivel a járvány ideje alatt nem találkozhattak az osztálytársaikkal és a barátaikkal, hanem otthon kellett rostokolniuk. Ám hiába tűnik úgy, hogy az élet visszatérhet a régi kerékvágásba, valami mégis aggasztja Laurát és Bencét. Egyre gyakrabban látják ugyanis a lakásukban vagy éppenséggel a házban, a gangon a titokzatos fehér ruhás lányt, aki nemcsak hogy furcsa öltözéket visel, de az arca és az alakja is kissé elmosódott.

Anya szerint kísértetek nincsenek, Apa pedig azért ideges, mert nem tud haladni a regényével. De akkor ki ez a Flóra, és hogy kerül a házba? Laura és Bence nyomozni kezd, aminek eredményeként még több titokba botlanak. A történetben fontos szerephez jut még két tengerimalac, valamint egy elkódorgó nyúl. Na és persze az is kiderül, hogy miként éltek az emberek ebben a városban több mint száz évvel ezelőtt, és hová vitte nyaralni a gyerekeket annak idején az utolsó magyar király.

Fordulatos, a valóságot és a képzeletet kitűnő pszichológiai érzékkel adagoló regény-cselekmény, nívós esztétikai megvalósításban, egy kitűnő kortárs magyar író tollából. Hisszük, hogy az a kiskamasz, aki elolvassa, tovább is lép a - felnőtt! - olvasóvá válás útján. Akár a szerző más ("felnőtt") könyveit keresve, akár hasonló műveket találva, amelyek "lépcsőzetesen" az értékes magyar és világirodalom értékei felé vezetik.
"
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 3 045 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 893 Ft

A termék megvásárlásával

289 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó pont kiadó kft
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:139
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly170 gr
ISBN9786155500893
Árukód2765514 / 1212887

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 3 045 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 893 Ft

A termék megvásárlásával

289 pontot szerezhet


Utolsó darabok


Személyes átvétel 1-3 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 1-3 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Huszti Gergely: Adria CsillagaHuszti Gergely: Adria Csillaga