Viktor E. Frankl

Az élet értelméről

libri könyvkiadó kft.  | 2022  | MAGYAR nyelvű  | KEMÉNYTÁBLA  |  145 oldal

1946-ban, tizenegy hónappal azután, hogy túlélte a holokausztot, Viktor E. Frankl pszichiáter Bécsben bemutatta később világhírűvé vált terápiás módszerét, a logoterápiát, amelynek középpontjában az élet alapvető értékei állnak.

Frankl megfigyelte, hogy azok a foglyok találták meg legnagyobb valószínűséggel a túléléshez szükséges erőt, akik még láttak valamilyen értelmet az életükben. De vajon mi az élet értelme?
Az élet különféle helyzetekbe sodor bennünket, de saját döntésünk, hogy ezekre miként reagálunk. Frankl logoterápiájának célja ennek a döntési szabadságnak a megélése, mert ha ezzel tisztában vagyunk, megérthetjük saját, személyes célunkat is. A világ alakulása időről időre bizonyítja, hogy Frankl gondolatai minden körülmények között aktuálisak.

"Évtizedekig tartó barátságom Viktor Frankllal és gyógyító kapcsolataim minden egyes páciensemmel (...) ugyanazt a fontos leckét tanították meg nekem, amit Auschwitzban kezdtem el tanulni. Azt, hogy a fájdalmas tapasztalataink nem tehertételek, hanem ajándékok. Perspektívát és értelmet adnak nekünk, lehetőséget arra, hogy megtaláljuk egyedi célunkat és saját erőnket."
Edith Eva Eger
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
3 324 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó libri könyvkiadó kft.
Kiadás éve2022
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:145
BorítóKEMÉNYTÁBLA
Súly206 gr
FordítóKalocsai-Varga Éva
ISBN9789636041625
Árukód2739420 / 1193132

Elérhető még:

E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

(36 vélemény)
Békés Nikolett
2022. 11. 03.

Azt hiszem vannak könyvek, amelyek nem arra hivatottak, hogy különösebb elemzésnek legyenek kitéve. Ráadásul ki vagyok én, hogy kritizálni merészeljek egy ilyen kiváló, sokat megélt gondolkodót? Azt hiszem, csak annyit tehetek, hogy tisztelettel fejet hajtok emléke előtt és többször kézbe fogom venni ezt a könyvét is. Fájdalmas, igaz és rendkívül sokrétű alkotás egy olyan szerzőtől, aki maga is megjárta az ember teremtette poklot.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
3 324 Ft

A termék megvásárlásával

332 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Tesz-vesz aloldalTesz-vesz aloldal