Az alapítvány trilógia - Alapítvány - Alapítvány és birodalom - Második alapítvány

Isaac Asimov világhírű science fiction regénytrilógiája azt kutatja, befolyásolható, irányítható-e a matematikai módszerekkel megjósolt, kiszámított jövő? Összeomlik-e a Galaktikus Birodalom, vagy sikerül megvalósítani azt a gigantikus tervet, amelyet Hari Seldon, a pszichohistória nagy tudósa dolgozott ki két Alapítvány létrehozásával? Az Első... bővebben
Utolsó ismert ár:
4 560 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
1 értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Nemény Vilmos
Isaac Asimov regényeinél két dologra mindig számíthatunk. Az egyik egy rejtvény, egy feladvány, amelyet az elején ismerünk meg és a legvégsőkig feszültségben és kétségek között tart minket, a végén pedig kézhez kapjuk a megoldást. A másik, egyfajta tanulság, amelyet a társadalom működésére vonatkozólag levonhatunk és szinte minden egyes regényben sikerült valamivel hozzájárulni a teljesebb képhez. Hogyan épül az emberiség jövője? Az Alapítvány című regény a Seldon-terv kibontakozásáról szól. A peremvidék a galaxis központjától egyik legtávolabbi bolygóján, Terminuson élnek az Enciklopédisták, Hari Seldon terveinek megfelelően. 50 év elteltével eljön a válság, a Birodalom elveszti a felügyeletet peremterületei felett. Terminus, az ásványkincsekben szegény, katonai erővel nem rendelkező, csak az Enciklopádiát birtokló lakói kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek. Milyen terv lehet az, amely már ötven év után megdőlni látszik? Ezt tudhatjuk meg egy hihetetlenül izgalmas és fordulatokkal teli regényben. Az Alapítvány és Birodalom valójában két nagyobb történetet tartalmaz. Az első fő kérdése, hogy az újonnan létrejött Alapítvány meg tud-e birkózni a hanyatló, de még így is a Galaxis nagy részét birtokló Első Galaktikus Birodalommal. Az intrikák, cselszövések és rejtélyek ismét nem maradhatnak el és Asimov bebizonyítja, milyen egyszerű igazságok is vezethetnek el néha a megoldásra. A második részben talán az Alapítvány-sorozat egyik legizgalmasabb történetét kapjuk meg. A magabiztos Alapítványt egy olyan veszély fenyegeti, amelyre még Hari Seldon sem készíthette fel. Először van esély rá, hogy a Terv semmivé foszlik. Asimov ismét megmutatja, hogy tudja egyetlen ember megváltoztatni a Galaxis sorsát. Az Alapítvány-sorozat Második Alapítvány című könyvében a kérdés ezúttal ez: Létezik-e a Második Alapítvány, és ha igen, hol, és mi a feladata? És fennmarad még egy kérdés: sikerül-e megfékezni az Öszvért, és helyreállítható-e még a Seldon-terv, vagy az emberiség szükségképpen szembe kell nézzen a káosszal. Asimovhoz hűen a nyomozás, intrika és a fordulat mind szerepet kap ebben a történetben is, hogy a végén ismét csak meglepődjön az olvasó.
eXenon
Páratlanul izgalmas történet a Galaktikus Birodalom bukásáról és a "Tervről", mely megváltoztathatja az emberiség sorsát... ha megvalósul. Ennek egyik alapfeltétele, hogy az emberek ne sejtsék, hogy létezik a Terv. Fordulatokban és rejtélyekben gazdag, klasszikus sci-fi. Asimov legragyogóbb alkotása.
Konkol Máté
Minkdenkinek ajánlom ezt a tudományon alapuló, jövőről szóló érdekes képzeletvilágot! Örülük, hogy újra megjelent, de még csak a 70-es évek beli kiadást olvastam.
Mutasd az összes véleménytEsemények

H K Sz Cs P Sz V
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
ChatBot