Alessandro Baricco

Tengeróceán

helikon kiadó  | 2011  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  198 oldal

Sok-sok évvel, talán másfél századdal ezelőtt, hajótörést szenved egy vitorlás hajó. Legénységének és utasainak egy része megmenekül, tengernyi szenvedés árán. Egy hétszobás tengerparti kis szállodában különös vendégek gyűlnek össze. A természetben fellelhető határokat - most a tenger határait - kereső tudós; a tengert tengervízzel megörökítő festő; a titokzatos tengerész; a túlérzékenységéből gyógyulást a tengernél kereső lány - a szállodát pedig egy tízéves gyerek vezeti. Mintha mindnyájan a tenger hívásának engedelmeskednének, oly véletlenül és oly szükségszerűen találkoznak e házban, mint Thornton Wilder szereplői a Szent Lajos király hídján.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Utolsó ismert ár:
2 555 Ft

A termék megvásárlásával

255 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó helikon kiadó
Kiadás éve2011
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:198
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly240 gr
FordítóSzékely Éva
ISBN9789632272825
Árukód2055781 / 1000290

Vásárlói értékelések, vélemények

Virág Ildikó
2001. 03. 11.

Olyan hangulata van ennek a könyvnek, amely egyből rabul ejtett. Olvasás közben szinte hallani lehet a tenger morajlását, zúgását, amely elringat, de nem álomba, hanem valamiféle léleksimogató boldogságba. A történetet körbelengi egyfajta titokzatosság, misztérium és végül a mozaikdarabkák összeállnak egy képpé. Fellebben a titokról a fátyol, de a válasz a kérdésekre mégsem egyértelmű. A szereplők különösek, mégis szeretnivalók. Ezzel a könyvvel a szerző pillanatok alatt belopta magát a szívembe és a többi könyvét is el fogom olvasni. Ajánlom mindenkinek, aki másra vágyik, mint egy most divatos, felejthető hollywoodi történet.

Roberto Zucco
2005. 11. 06.

Egyszerűen szép.Nem lehet szavakba önteni,hogy milyen csodálatos ez a könyv, nem is könyv ez hanem valami más valami több.Amióta megvettem folyamatosan olvasom és ez olyan pluszt ad az életemnek amit máshonnan nem tudnék beszerezni.Én olvastam az orosz fordítást,közelsem ilyen jó, Székely Éva fordítása kíválóan alkalmazza a magyar nyelvet erre a csodálatos könyvre.Mindenkinek ajánlom,aki szereti a szépet és a nem elcsépelt dolgokat.


Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Utolsó ismert ár:
2 555 Ft

A termék megvásárlásával

255 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Hallgassa csak!Hallgassa csak!