A penge maga - Az Első Törvény: Első könyv

Kilencujjú Logennek, a hírhedt barbárnak végül elfogyott a szerencséje. A kelleténél eggyel több viszályba keveredett bele, és hamarosan halott barbár válik belőle. Nem marad utána semmi, csak vacak dalok és halott barátok. Jezal dan Luthar, az önzőség szobra nem vágyik veszélyes kalandokra, legföljebb a vívópáston szeretne dicsőséget kivívni... bővebben
Utolsó ismert ár:
2 849 Ft

A termék nincs raktáron, azonban Könyvkereső csoportunk igény esetén megkezdi felkutatását, melynek eredményéről értesítést küldünk. Bármely változás esetén Ön a friss információk birtokában dönthet megrendelése véglegesítéséről.

Igénylés leadása
Olvasói értékelések
Nincs értékelés
Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval!
Olvasói értékelések
Boros Gyevi Szabolcs
Ez egy gyönyörűen megírt könyv és trilógia. A táj, az emberek, a csatajelenetek mind mind olyan élethűen vannak megírva, mintha én is azon a helyen lennék ahol a karakterek. Nagyon bánom, hogy előbb nem ismertem az írót, mert remek a könyve. Több karakterrel is megismerkedünk, mint Kilencujjú Logen (A Véres Kilences) aki sok csatát megjárt, Jezal dan Luthar nemesember aki hírnévre vágyik és Glokta inkvizítor aki egykoron hatalmas harcos volt, aki mostanra nyomorék lett, de a legjobb kínvallató. A leírások nagyon részletesek, így a csaták is, sok sok vérrel - ezért, ahogy a könyv ajánlja mélyvíz, csak úszóknak.
Lacko
Még megjelenése idejében vettem meg A penge maga c. regényt, de csak most döntöttem úgy, hogy le is emelem a polcról, és elolvasom. Mit is mondjak? Nagyon megbántam, hogy nem rögtön akkor tettem így, amikor kivittem a boltból. A penge maga ugyanis talán a legegyedibb történet, amit valaha olvastam. Abercrombie-nak olyan lehengerlően jó stílusa van, hogy a könyv megállás nélkül olvastatja magát. Nem tudtam letenni. Egy különleges fantáziavilágban járunk, a szereplők egytől egyik szerethetők (akármilyen antipatikusak és bunkók), a sztori pedig remekül ki van dolgozva, lendületes és sodró. De nem ez a konkrét oka annak, hogy ennyire különlegesnek találtam A penge magát. Láttunk már szerethető, nem mindennapi karakterekkel büszkélkedhető fantasyt, viszont olyat még nem nagyon, amelynek minden oldalán ott bujkál egy kevés szarkazmus, egy kevés nagyon fekete humor. Például Glokta inkvizítor karaktere, aki háborús hősből lett nyomorék kínvallató, mindenkit utál. Abercrombie lehetővé tette, hogy belelássunk a képzeletébe, így az egyes szám harmadik személyben elmesélt történetben sokszor dőlt betűs mondatok írják le Glokta egyes szám első személyben elmondott véleményét, és mit ne mondjak, hihetetlenül vicces az egész. Ahányszor belép a terembe egy nála erősebb és méltóságteljesebb ember, Glokta mindig tönkreteszi a róla alkotott képet sötét poénjaival. Azért nem 5/5 csillag, mert a könyvön Abercrombie pazar stílusa ellenére nagyon érezni, hogy valami nagyot előkészít, és talán túl részletesen. Így amikor hatszáz oldalnyi felvezetés után az epikus háború nem következik be, csalódottan konstatáljuk, hogy már csak a második regényben tudjuk meg, milyen befolyást gyakorol majd a szereplők életére. Bár a végkimenetel így is sötéten szórakoztató.

Események

H K Sz Cs P Sz V
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ChatBot