Rollo May

A létezés felfedezése - Egzisztenciális pszichológiai írások

park könyvkiadó  | 2024  | MAGYAR nyelvű  | FÜLES, KARTONÁLT  |  284 oldal

"Hitte, hogy a szenvedés fő ellenszere az alkotás, és szinte mindennél fontosabb kitartóan gyűjteni hozzá a bátorságot." Irvin D. Yalom

Ahhoz, hogy szembe tudjunk nézni az életünkkel, először szembe kell néznünk a halállal - vallják az egzisztenciális pszichológia képviselői. Keresztül kell rágnunk magunkat ezer szorongáson és félelmen ahhoz, hogy létünk megértéséhez közelebb kerüljünk. Hogyan tud mégis optimista lenni az egzisztenciális pszichológia? Rollo May könyve ehhez ad támpontokat, magyarázatot és tudományos hátteret. Feltárja előttünk az irányzat eredetét és alapjait, a kialakulásához vezető utat a társadalmi és művészeti háttér fényében magyarázza. Esettanulmányainak, példáinak hála sokkal világosabb képet kapunk arról, hogy mindaz az elmélet, amelyet elénk tár, hogyan valósul meg a gyakorlatban. Olyan erős kapaszkodót nyújt, amelynek segítségével rádöbbenhetünk: közös szorongásaink, közös tragédiáink megdolgozása vezet ahhoz az állapothoz, amelyben kiteljesedhet mindannyiunk személyisége és lelke. - Terék Anna pszichológus, költő, a Háttal a napnak szerzője

"Szenvedélyesen igyekszem megragadni a létezést önmagam és mások életében - e könyv írásai ebből a szenvedélyből táplálkoztak. Ez a törekvés mindig együtt jár az értékek és a célok keresésével is. Vegyük például a hétköznapi szorongás élményét: ha valaki nem éli át a szorongást, akkor a szabadságot sem fogja. A szorongás megmutatja, hogy az értékek - ha elhomályosulva is, de - ott élnek az egyénben. Értékek nélkül csak a meddő kétségbeesés létezne."

Rollo Reece May (1909. április 21. - 1994. október 22.) amerikai pszichológus, a Love and Will (Szeretet és akarat, 1969) című nagy hatású könyv szerzője, a humanisztikus pszichológiával és az egzisztencialista filozófiával rokonítható egzisztenciális pszichoterápia egyik fő képviselője. A létezés felfedezése az első magyarul is olvasható könyve.

A kötetet Kőváry Zoltán szakmai vezetésével fordította: Balogh Dávid, Baracsi Gabriella, Csernai Lilla, Csizmadia Laura, Dávid Patricia, Juhász Levente, Nagy Lili Anita, Stella Ágoston, Szabó Fanni, Tóth Gabriella, Vona Gábor.
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 5 499 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó park könyvkiadó
Kiadás éve2024
NyelvMAGYAR
Oldalak száma:284
BorítóFÜLES, KARTONÁLT
Súly320 gr
ISBN9789636330279
Árukód2779416 / 1222570

Elérhető még:

E-könyv

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 5 499 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 5 224 Ft

A termék megvásárlásával

522 pontot szerezhetSzemélyes átvétel 2-5 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 2-5 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Robert Greene: The 48 Laws of PowerRobert Greene: The 48 Laws of Power