A hungarikumok szerepe a magyar identitás és az országimázs formálásában

ludovika egyetemi kiadó  | 2023  | MAGYAR nyelvű

Hiánypótló művet tart kezében az Olvasó, mivel a hungarikumokat először vizsgálom abból a szempontból, hogy miként hatnak az érintett városok, falvak lakóinak életére és a települések fejlődésére, valamint az országimázsra.

Ennek a magyarság kiemelkedő értékeiről szóló tankönyvnek elsődleges célja az, hogy segédletként szolgáljon az egyetemek hallgatóinak a hungarikumok témakörének jobb megértéséhez. Ugyanakkor a kiadvány hasznos és érdekes lehet minden magyar ember számára, akit büszkeséggel töltenek el magyar értékeink.

Valójában miért is jelentősek a hungarikumok? Hogyan befolyásolják a magyarság megítélését? Melyek az országimázst és a magyarságképet leginkább formáló hungarikumok, kiemelkedő nemzeti értékek? Miként vált Csíksomlyó a hit megélésének helyszíne mellett egyben nemzeti zarándokhellyé is? Milyen szerepet töltött be a népművészet a Matyóföldön száz évvel ezelőtt, és milyet napjainkban?

Többek között ezeket az izgalmas kérdéseket tárgyalja a tankönyv. Felfedezésükhöz kívánok minden Kedves Olvasónak sok-sok örömöt!
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Online ár: 1 746 Ft

A termék megvásárlásával

174 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kiadó ludovika egyetemi kiadó
Kiadás éve2023
NyelvMAGYAR
Belelapozás epub mobi pdf
Formátum PDF EPUB MOBI
Árukód2773251 / 8150983

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Online ár: 1 746 Ft

A termék megvásárlásával

174 pontot szerezhet


Azonnal letölthető

Kertész Edina: A fotográfuslányKertész Edina: A fotográfuslány