Edward De Bono

A hat gondolkodó kalap - A párhuzamos gondolkodás szakaszai

manager könyvkiadó kft.  | 2007  | MAGYAR nyelvű  | PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT  |  226 oldal

Edward de Bono minden írásában arra bátorítja az olvasót, hogy lépjen ki abból a gondolati sémából, amely alapvetően meghatározza
világképét és sokszor előítéletes magatartást eredményez, A Hat gondolkodó kalap frappáns, könnyen megtanulható és izgalmas eszközt ad mindazok kezébe, akik egyedül vagy kisebb-nagyobb csoportokban különböző problémák megoldásán gondolkodva új, innovatív ötletekre, javaslatokra vágynak, A különböző színű kalapok eltérő gondolkodásbeli paradigmákat jelentenek, a másik felével történő gondolkodás lehetősége pedig javítja a résztvevők empatikus képességeit és lehetőséget biztosít az eltérő vélemények elfogadására. Mindezeken felül a módszer az emberek közötti együttműködést is segíti azzal, hogy a vitákban az emóciók helyett a közös, egymást elfogadó gondolkodásra épít. Mindezek alapján kiknek ajánlom ezt a könyvet? Mindenkinek, aki a mindennapjait kreatív, lendületes és főleg konstruktív légkörben szeretné tölteni.

JUHOS ANDREA
A New York-székhelyű DBM Inc. humánerőforrás tancsadó cég magyarországi irodájának vezetője


Jó pár évvel ezelőtt hallottunk először arról a megdöbbentő felfedezésről, hogy agyunk alig 20%-át aknázzuk ki. Ez akár azt is jelenthetné, hogy a fennmaradó részt kreativ ötletek generálására, problémamegoldásokra és egyszeróen gondolkodásra használhatnánk. Végre színre lépett de Bono, aki tudományos kutatásai alapján elmondja, hogyan maximalizálhatjuk agyunk szabad kapacitását logikus és struktúrált gondolkodással. Bár A Hat Gondolkodó Kalap csodákat művel az egyéni gondolkodás fejlesztésében, mégis azt hiszem, hogy a módszer figyelemreméltóbb eredményekkel kecsegtet a csoportos alkalmazások során. Képzeljenekel egy olyan ötletbörzét, ahol az egók nem jutnak szerephez. Mindenki egyenrangúan vesz részt a megbeszélésen és ez a megbeszélés nem hosszabb egy óránál.
Edward de Bono az áttörést újabb áttöréssel folytatja. Mindannyiunkat arra ösztönöz, hogy újra értékeljük gondolkodásunkat.

PAUL GARRISON
A Gerrison Group elnöke, a Coca Cola Mo. Kft. volt ügyvezető igazgatója

+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

Kiadó manager könyvkiadó kft.
Oldalak száma:226
BorítóPUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly240 gr
ISBN9789638754417
NyelvMAGYAR
Kiadás éve2007
Árukód2123006 / 1021128
FormátumA 5 210 X 148
FordítóRácz Judit
FordítóSzabó Erika

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Eredeti ár: 2 900 Ft
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 2 755 Ft

A termék megvásárlásával

275 pontot szerezhetSzemélyes átvétel

Ingyenes


Házhoz szállítás

14 000 Ft felett ingyenes

M. J. Arlidge: Felelsz vagy merszM. J. Arlidge: Felelsz vagy mersz