Moletteknek mindenféléről

medicina könyvkiadó  | 1986  | kemény kötés  |  116 oldal

Libri Antikvárium
TARTALOM Ki a szép? 7 Ki a molett? 11 Miért van ez a megkülönböztetés? 13 Vajon mennyi a normális testsúly? 13 Szépek, kedélyesek, barátságosak a molettek? 14 Mit eszünk, mit iszunk? 15 Miért hízik el valaki? 15 Milyen hátrányokkal jár az elhízás? 15 Terített asztal a világ 16 Mi tehát a teendő, hogy ne szedjünk fel felesleges kilókat? 16 Ne együnk több energiát tartalmazó ételt, élelmiszert, mint amennyit életmódunk megkíván, mert a felesleg zsír formájában rekódik le, s elkezdődik vagy folytatódik a hízás 16 Ügyeljünk, hogy állati fehérjéket tartalmazó ételeket kellő mennyiségben együnk 18 Miben van még fehérje? 18 Minél több vitamindús ételt iktassunk étrendünkbe! 19 Lehetőleg ne együnk olyan ételeket, amelyekben sok a szénhidrát! 20 Miben van szénhidrát? 20 Egy-két apróság 20 Zsiradékot csak kis mennyiségben fogyasszunk! 20 Miben találunk zsiradékot! 21 A lényeg a változatos, vegyes táplálkozás és a rendszeresség 21 Együnk gyakran, de mindig keveset 22 Lehetőleg rendszeresen együnk 22 Mit egyenek... 23 Mi ennek az oka? 23 Hogyan főzzünk, süssünk okosan? 28 Hogyan férhet meg egymás mellett ez a két kívánalom? 28 Milyen módon érhető ez el? Néhány ötlet, fortély 28 "Mindentudó" konyhai eszközök 29 Mit, hogyan, hová? 30 Mit hová tegyünk a hűtőszekrényben? 32 Pepsi érzés! Ez az Ön itala! 32 Deit - Tied - A természet ajándéka 32 A természet ajándékai az üdítőitalok. Milyennek kell lenniük?! 32 Mit igyanak a molettek? 33 Még két fontos dolog! 33 Élvezeti termékek, cikkek? 33 A tea dícsérete 34 Mi ta tikok nyitja? 34 Az ősember is ivott szeszes italt? 35 S mit iszik a világ? 35 "Bátor, van benne spiritusz!" 35 Tévhitek 35 Nicot János "ajándéka" 36 Mit károsít a dohányfüst? 36 A csodálatos bokor 37 Mennyi kávét ihatunk? 38 Régi magyar szakácsmesterség 38 Mit ettek őseink? 38 Mit ittak régente? 39 Mivel és hogyan ettek? 39 Hogyan kellett régen az asztalnál illedelmesen viselkedni? 39 A hosszú élet titka?! 40 Mire több pénzt költünk... 41 Mi jellemző étkezési szokásainkra? 41 Morzsák környezetünkből 42 Barátnők levelei 43 Epilógus 45 Lehet-e úgy főzni, hogy az étel jóízű legyen de ne hízlaljon? 46 Jóízű legyen, de ne hízlaljon? 46 Ötletek, fortélyok az energiaszegény főzéshez 47 Ételreceptek 48 Levesek 48 Zsírtalan zöldségleves 48 Hideg joghutleves 48 Nyers paradicsomleves habgaluskával 48 Húsok és halételek 48 Natúr sertésszelet 48 Burgonyás vagdalthús 48 Hideg sertésvagdalék 49 Sajtos virsli 49 Grillcsirke 49 Tojásos pecsenye 49 Tormás borjúláb 49 Tejben párolt marhaszelet 49 Darált natúrszelet 49 Citromos csirkemell 50 Szárnyasaprólék-kocsonya 50 Paprikás ponty - zsír nélkül 50 Halszelet sütve 50 Zöldségfélék, főzelékfélék, mártások 50 Töltött karalábé 50 Töltött alma 50 Rakott zöldbab 51 Lecsó tojással 51 Karalábé angolosan 51 Karfiol angolosan 51 Zöldbab angolosan 51 Gomba roston 51 Burgonyafőzelék 51 Parajfőzelék 51 Sóskafőzelék 51 Pikáns almamártás 51 Céklamártás 52 Uborkamártás 52 Töltött burgonya 52 Sajtos burgonya 52 Hideg töltött paradicsom 52 Saláták, salátaöntetek 52 Egyszerű salátaöntet 52 Öntet nyers salátákhoz 52 Káposztasaláta 52 Franciasaláta 53 Gombasaláta 53 Paprikasaláta 53 Fejes saláta 53 Paradicsomsaláta 53 Nyers káposztasaláta ízesen 53 Savanyúkáposzta-saláta 53 Póréhagyma-saláta 53 Törökparadicsom-saláta 54 Nyers saláta zöldségekből 54 Zöldpaprika joghurttal 54 Tavaszi vegyes saláta 54 Patisszonsaláta 54 Nyers céklasaláta 54 Nyers zellersaláta 54 Almás sárgarépa saláta 54 Tormás almasaláta 55 Gyümölcsök,édességek 55 Rakott gyümölcskocsonya 55 Gyümölcsök habfelfújt 55 Sült alma 55 Almakrém 55 Töltött őszibarack 55 Habos szilva 55 Hasznos apróságok 56 ...a húsról 56 ...a baromfiról 56 ...a tojásról 57 ....a halakról, haltermékekről 57 ...a tejről, tejtermékekről 57 "Mindentudó" alufólia 58 Foltfortélyok 58 Jó, ha tudjuk... 59 Alakformálás 60 Mozgás nélkül nincs élet! 60 Mit tudunk az alakunkról? 62 Mitől is függ az alak szépsége? 62 Mivel formálhatjuk újjá alakunkat? 62 Koplalás helyett torna 62 A has fogyasztása 63 A derék fogyasztása 63 A csípő (a far és a tompor) fogyasztása 63 A comb fogyasztása 63 Általános tanácsok 63 Az egész alakot formáló gyakorlatok 63 A csípő és a combok formálása 63 A bokák és a lábfejek erősítése 66 A térdek és a bokák formálása 66 A derék karcsúsítása és a combok erősítése 66 A mellizmok erősítése 66 A combok és a lábak formálása 66 A szép ülés 66 A karok és a lábak formálása 66 A csípő és a combok formálása 67 A lábak formálása és erősítése 67 A mindennapok gyakorlatai 67 Felkeléskor 67 Fogmosáskor 67 A haj fésülésekor 67 A nadrág felhúzásakor 67 A zokni felhúzásakor 67 Hogyan vigyünk csomagot? 67 Hogyan emeljük fel a súlyt? 68 Hogyan használuk a porszívót? 68 Szabad időben is végezhetők 68 Kirándulás 68 Úszás 69 Kocogás 69 Séta 70 Síelés, korcsolyázás, szánkózás 70 Aktívan vagy passzívan? avagy mit jelent az aktív és passzív pihenés? 70 "A férfi szépsége az erő, a nő ereje a szépség" 72 Gyakorlatok a rendszeres testedzéshez 72 1. gyakorlatcsoport 72 2. gyakorlatcsoport 72 3. gyakorlatcsoport 73 4. gyakorlatcsoport 73 5. gyakorlatcsoport 73 Szépségápolás 74 A szépségápolás a divattól is függ. De... 74 Már az ókorban is.. 75 Az emberi test dísze a bőr 75 Ismerjük meg bőrünket 76 Tanácsok a bőrápoláshoz 76 Bőrápolás télen 79 Bőrápolás nyáron 79 Verejtékben fürödve, avagy: szag és illat 81 Mit tehetünk? 81 Egyénségünknek megfelelően 81 Hová, mennyit? 82 Háború a ráncok ellen 82 Néhány jó tanács 82 És a krémek? 83 Az arc formálása 84 A homlok és a szemöldök közötti ráncok ellen, a fejbőr izmainak erősítésére 84 A száj, az áll, az orcák izmainak erősítése, az arcbőr izmainak serkentése 84 Az orr, az áll, az orcák és a száj izmainak erősítsée, az arcbőr vérkeringésének élénkítése 84 A szemizmok erősítése, a szem körüli ráncok csökkentése 84 Az arcizmok erősítése és az arcbőr vérkeringésének serkentése 84 Az áll alatti rész feszesebbé tétele, az áll izmainak erősítése 84 Az arc felszabadítása a feszültség alól 86 Az arckikészítés titkai 86 Az ápoltságukkal vonzó férfiak titka 86 Fedetlen fővel 87 Érdekességek 87 Hogyan lehet szép, dús hajunk? 88 Mégis mit tegyünk? 88 Mi árt a hajnak? 89 Jó ha tudjuk... 89 ...a testápolásról 89 Divat 91 A divat a soványoknak kedvez?! 91 Divattörténet 91 Divat, öltözködés, egészség 92 A ruha terhelő... 92 Mi melegebb: két ruhadarab (például ing és mellény) egymás felett, vagy egy kétszeres vastagságú ing? 92 Miért nem tanácsos nyáron gyapjúruhában járni? 93 Miért hordunk fehérneműt? 93 Öltözködjünk át... 93 Milyen a módi? 96 Most a férfiakon a sor.... 96 Még mindiga z öltöny a férfiruhatár klasszikus darabja? 96 Kötelező-e a nyakkendő? 97 Mi van a zakó alatt? 97 Miben járjon az , aki nem szereti a zakót? 97 Marad-e a lezser szabásó kötött holmik uralma? 97 Divat-e még a garbó? 97 Téli-e még a télikabát? 101 Hogy állunk a kalappal? 101 Nem mellékesen a kiegészítőkről 101 Tulajdonképpen melyik lábbeli az egészséges? 102 Riportok 103 Pécsi Ildikó: Nem harcolok a kilók ellen 103 Vilma 106 A molettség és a nemi szerep 106 Teltkarcsú reneszánsz 110 Irodalom 111 Energiatáblázat 112
+ Mutass többet - Mutass kevesebbet
Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Állapot:jó állapotú antikvár könyv
Kiadó medicina könyvkiadó
Kiadás éve1986
Oldalak száma:116
Súly200 gr
ISBN0349001555318
ÁrukódSL#2104596545
Kötéskemény kötés

Vásárlói értékelések, vélemények

Kérjük, lépjen be az értékeléshez!

Árinformációk
Ingyen szállítás 14 000 Ft felett
Online ár: 890 Ft

A termék megvásárlásával

89 pontot szerezhet


Beszállítói készleten


Személyes átvétel 6-8 munkanap

Ingyenes


Házhoz szállítás 6-8 munkanap

14 000 Ft felett ingyenes

Shona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolyaShona Innes: Az internet olyan, mint egy pocsolya